Skeivt ut - reiser i homofobiens land (BOK)

Pål Vegard Hagesæther

305,00 30500 Veil. pris 349,00
Sendes vanligvis innen 1-3 dager
De siste tiårene er homofiles levekår og rettigheter forbedret radikalt på verdensbasis. En rekke stater har avkriminalisert homofili og innført partnerskapslover, ekteskapslover og vern mot diskriminering. Men det finnes land der utviklingen går motsatt vei. Uganda og Nigeria har innført nye antihomolover. I Russland og Tyrkia er holdninger og lovverk forverret og homoparader blitt forbudt. Samtidig er homofobe land som Jamaica og Iran upåvirket av våren i Vesten. Resultatet er et globalt gap, der forskjellen mellom de liberale og de restriktive landene bare øker. Hvorfor følger ikke disse landene utviklingen i resten av verden? Hva er årsaken til tilbakeslagene? Journalist og sosiolog Pål Vegard Hagesæther besøker Russland, India, Uganda, Iran, Tyrkia og Jamaica for å få innsikt i situasjonen. Han møter homofile, lesbiske, bifile, og transpersoner for å se hvordan homofobien påvirker deres hverdag, og hans konfronterer myndigheter, religiøse ledere og andre aktører.
Denne boka er bundet av fastprisavtalen og kan derfor ikke rabatteres ytterligere ved bruk av rabattkoder, multibuys og andre tilbud.

Produktfakta

Språk Bokmål Bokmål Innbinding Innbundet
Utgitt 2017 Forfatter Pål Vegard Hagesæther
Forlag
Pax
ISBN 9788253039923
Antall sider 233 Dimensjoner 15,6cm x 21,8cm x 2,2cm
Vekt 421 gram Leverandør Forlagsentralen ANS
Emner og form Samfunnsfaglige studier: homofili, Sosial diskriminering og likestilling, Homofili, Diskriminering, Menneskerettigheter, Faglitteratur

Andre produkter med samme artist(er)/medvirkende