Inngår i
  • Pocketdealen 3 for 299,-

Skyggedanseren (BOK)

Sara Omar

157,00 15700 Veil. pris 199,00
Klikk og hent i butikk Betal når du henter varen.
Laster inn
Bestillingsvare Forventes på lager innen 1-3 dager
Frakt fra 49,- Gratis frakt på alle ordrer over 1000,-
Beskrivelse
I Skyggedanseren følger vi Frmesk fra Dødevaskeren videre i livet. Kurdistan 1994. Frmesk har sluttet å snakke, og spise. Hun tegner voldsomme tegninger og lemlester dukkene sine. Besteforeldrene Gawhar og Darwésh kjemper for å gi Frmesk livsgleden tilbake. Gawahr søker tilflukt i troen og sender Frmesk til koranundervisning i byens store moské, hvor Frmesks onkel Muhammad er imam, uten å ane noe om overgrepene som venter henne. Morfaren tar opp kampen mot kvinneundertrykkelsen, han åpner en hamam kun for kvinner og håper at den hjertevarme atmosfæren der kan få lyset tilbake i Frmesks liv. Danmark 2007. Frmesk holder seg for seg selv på universitetet. Selv om hun nødig vil utløse farens vrede trosser hun ham ved å gå uten tørkle og å skrive kritiske artikler om kvinners rettigheter. Hjemme steller hun leiligheten, lager mat og passer de to småsøsknene. Moren tilbringer dagene på sofaen med endeløse tv-serier fra Midtøsten. Foreldrene er skilt, men faren kommer hjem til dem hver dag og styrer familien med jernhånd. Ifølge ham er dikt skrevet av kvinner vulgære, og når han oppdager at Frmesk skriver dikt i smug for å bearbeide sine dype arr på sjelen, eskalerer volden. Hun ser ingen annen utvei enn å søke frihet i enda et fremmed land. Skyggedanseren er en roman om en utsatt jentes ensomme, harde kamp for å unnslippe barndommens mørke og finne frihet i et nytt liv langt mot nord.
Anmeldelser
«Sara Omars nye bok «Skyggedanseren» skildrer et helvete av et liv for en liten jente, så regn ikke med å sove etterpå.» «Dramatisk roman om isolasjon og familievold. Her har vi en forfatter som har brukt litteraturen til å bryte ut av sin egen skjebne og bli en forkjemper for undertryktes frigjøring.» «Med en usedvanlig sterk fortelling bærer Sara Omar vitnesbyrd på vegne av alle voldsutsatte kvinner, (...) Omar har en usedvanlig sterk fortelling og et viktig budskap.»
Produktfakta
Språk Bokmål Bokmål Innbinding Heftet
Utgitt 2020 Forfatter Sara Omar
Forlag
Aschehoug
ISBN 9788203365393
Antall sider 435 Dimensjoner 13,1cm x 20,6cm x 2,4cm
Vekt 348 gram Oversetter Inge Ulrik Gundersen
Originalspråk Dansk Originaltittel Skyggedanseren
Emner og form Moderne litteratur, Vold i hjemmet, Kjønnsstudier: kvinner og jenter, Irak, Danmark, Tyskland, Kvinner, Familievold, Diskriminering, Romaner, 1990-1999, 2000-tallet, Skjønnlitteratur

Andre produkter med samme artist(er)/medvirkende

Kunder som har sett på dette produktet er også interessert i