Slutten på flagget vårt (BOK)

Peter Franziskus Strassegger

332,00 33200 Veil. pris 379,00
Sendes vanligvis innen 1-3 dager
De to brødrene Adam og Florian vokser opp på en jordbruksskole i Østerrike, nær den jugoslaviske grensen. De er mye overlatt til seg selv, og nå som det har brutt ut krig på den andre siden av grensen, holder alt på å gå av hengslene. Det er en tid for opprustning, og gamle idealer som mot, tapperhet og kjærlighet til fedrelandet blomstrer opp hos både unge og voksne. Livet til de to guttene påvirkes av frykten for det som truer utenfra og utspiller seg gjennom den grusomste fantasilek og en stadig speiding etter tegn på at krigen også skal ramme dem. Slutten på flagget vårt er en morsom og brutal roman om brødrekjærlighet, feilslått nasjonalisme og krisene vi ikke kan unngå i livet.
Denne boka er bundet av fastprisavtalen og kan derfor ikke rabatteres ytterligere ved bruk av rabattkoder, multibuys og andre tilbud.

Produktfakta

Språk Bokmål Bokmål Innbinding Innbundet
Utgitt 2017 Forfatter Peter Franziskus Strassegger
Forlag
Cappelen Damm
ISBN 9788202546465
Antall sider 250 Dimensjoner 13,8cm x 21,2cm x 2,4cm
Vekt 384 gram Leverandør SentralDistribusjon AS
Emner og form Moderne litteratur, Østerrike, Søsken, Nasjonalisme, Krig, Romaner, Skjønnlitteratur

Anmeldelser

"Styrken i « Slutten på flagget vårt» ligger i hvor gjennomført Strassegger holder seg til dette perspektivet. I den psykologiske innsikten, det troverdige portrettet av en ni-tiårig gutts drømmer og redsler. Gjennom å servere antydninger, halvkvedet informasjon formidleren - altså Adam - ikke har forstått selv, i stedet for klare fakta, blir det ekstra tydelig hvordan indoktrinering fungerer: Gjennom frykt. Læresetninger. Tilfeldige utdrag fra historien. En gutts brennende ønske om å være br... "(...) dette er en psykologisk troverdig, tidvis svært fascinerende historie om personlige og politisk-sosiale problemer som er sentrale også i dagens konfliktfylte Europa, underteksten klinger ofte med, og forfatteren er klok nok til ikke å la alle fasitsvar innfinne seg." Steinar Sivertsen, Stavanger Aftenblad