Sodd - i bøtter og spann (BOK)

Yngve Kvistad

297,00 29700 Veil. pris 349,00
Sendes vanligvis innen 15-20 dager
En kulturhistorisk matbok om Norges glemte nasjonalrett. Dette er noe langt mer enn regional mat fra Trøndelag. Soddtradisjoner finnes over hele landet. Sodd er Norges nasjonalrett. Vi har bare glemt det. Sodd er faktisk beskrevet i Håkon den godes saga fra 1200-tallet. Trellen åt sodd, bonden åt sodd, kongen fikk det servert. Ja, i nyere tid har selv keisere kunnet nyte sodd. Men noe har skjedd på veien. Rustikk og folkelig fattigmannskost er nå blitt festmat og bryllupsmat. Yngve Kvistad (født 1964) er journalist og forfatter og mangeårig kulturmedarbeider og teaterkritiker i VG, der han i dag er kommentator i leder- og kommentaravdelingen. Kvistad har også jobbet som journalist i London og New York. Han har skrevet og redigert flere bøker; i 2014 utgav han Sicilia. En dannelsesreise.

Produktfakta

Språk Bokmål Bokmål Innbinding Innbundet
Utgitt 2016 Forfatter Yngve Kvistad
Forlag
Vigmostad Bjørke
ISBN 9788251682237
Antall sider 230 Dimensjoner 21,2cm x 23,2cm x 2,7cm
Vekt 1015 gram Leverandør Vigmostad og Bjørke
Illustratør Magnar Kirknes Emner og form Nasjonale og regionale kjøkken, Norge, Kulturhistorie, Kokebøker, Faglitteratur

Andre produkter med samme artist(er)/medvirkende