Tegn til sivilisasjon - skrifttegnene som forandret Europa (BOK)

Bård Borch Michalsen

288,00 28800 Veil. pris 329,00
Sendes vanligvis innen 1-3 dager
Skilletegnene fant sin form for 500 år siden. De bidro til at vi kunne skrive effektivt, presist og vakkert. Punktumet, kommaet, utropstegnet, spørsmålstegnet og semikolonet var med på å skape den moderne europeiske skriftkulturen. I hundrevis av år var det kun autoriteter som kunne skrive og forstå tekster, som ble lest høyt for allmennheten. Med trykkekunsten ble lesing og skriving en individuell aktivitet som forløste renessansen, reformasjonen, opplysningstiden og den industrielle revolusjon. Og skilletegnene var medansvarlige. «Tegn til sivilisasjon» forteller en rik kulturhistorie om skilletegnene og deres bidrag til Europas eventyrlige utvikling. Som en bonus gir boka også en praktisk innføring i reglene for tegnsetting, tilpasset vår digitale tidsalder.
Denne boka er bundet av fastprisavtalen og kan derfor ikke rabatteres ytterligere ved bruk av rabattkoder, multibuys og andre tilbud.

Produktfakta

Språk Bokmål Bokmål Innbinding Innbundet
Utgitt 2018 Forfatter Bård Borch Michalsen
Forlag
Spartacus
ISBN 9788243011939
Antall sider 154 Dimensjoner 14cm x 21,6cm x 1,4cm
Vekt 253 gram Emner og form Grammatikk, syntaks og morfologi, Sosial- og kulturhistorie, Europa, Språkhistorie, Skriftlig kommunikasjon, Faglitteratur