Inngår i kampanje
  • Lesehest

The Fight (BOK)

Norman Mailer

Denne varen er dessverre ikke tilgjengelig for øyeblikket. Legg igjen e-postadressen din for å få beskjed dersom varen blir tilgjengelig igjen.
Beskrivelse
Kampen er Norman Mailers klassiske bok om verdens mest berømte boksekamp. 30. oktober 1974: Kinshasa, hovedstaden i Zaire, er åstedet for århundrets boksekamp. I det ene hjørnet står George Foreman, regjerende verdensmester i tungvekt. Han er en fåmælt amerikansk patriot, en løve på to bein, fryktet for sin enorme slagstyrke. Og i det andre hjørnet, Muhammad Ali, tidligere Cassius Clay – "leppa fra Louisville", bokseren som ble fratatt mestertittelen uten å ha tapt en eneste kamp. Norman Mailer er den tredje hovedpersonen i dette dramaet. En amerikansk forfatter, kjent for en hel verden for bøker som De nakne og de døde og En amerikansk drøm. Mailer går tett på begivenhetene og beskriver stemningen både før og under kampen. Samtidig øser han av sin enorme kunnskap om boksing, side om side med usedvanlig levende og nærgående skildringer av trenere, markedsførere, sparringspartnere, supportere og pressefolk. Vi møter blant annet Don King, Mobutu Sese Seko og Hunter S. Thompson, i tillegg til George Foreman og Muhammad Ali selv. Kampen er kanskje den mest leste boka om boksing noensinne utgitt. En knock-out. En klassiker. Dette er den engelskspråklige originalutgaven av boka.
Produktfakta
Språk Engelsk Engelsk Innbinding Heftet
Utgitt 2000 Forfatter Norman Mailer
Forlag
Penguin Books Ltd
ISBN 9780141184142
Antall sider 256 Dimensjoner 12,8cm x 19,7cm x 1,5cm
Vekt 188 gram Originaltittel The Fight
Emner og form Sporting events & management
Anmeldelser
"Man kan gjennomsøke all verdens sport- og idrettslitteratur uten å finne en bedre bok." - Washington Post "Mailer fortsetter sin kjente skyggeboksing med det uutsigelige." – Time "Denne boken gir leseren en klar fornemmelse av hvilken delikat ironiker og seriøs reporter Mailer er." - Saturday Review "Forunderlig kraftfull og oppfinnsom." - Alfred Kazin