Thomas J. Heftye - en biografi om finansmannen og stifteren av Den Norske Turistforening (BOK)

Karsten Alnæs

349,00 34900 Veil. pris 399,00
Sendes vanligvis innen 1-3 dager
Thomas Heftye (1822-1886) var stifteren av Den Norske Turistforening, men han var også mye mer. Den «store Heftye» ble han kalt. Han hadde en finger med i spillet i det meste av det som skjedde i Norge på den tiden, både i politikken, i bankvesenet og i jernbanedriften. Han var styrtrik, rastløs, innflytelsesrik, hadde fem baller eller mer i luften, var impulsiv og likevel tilsynelatende ubekymret. Thomas Heftye inviterte sitt store nettverk til samtaler og selskaper på Sarabråten i Østmarka, med blant andre Henrik Ibsen, Ole Bull og Aasmund Olavsson Vinje som gjester. Kanskje det var her ideen til Den Norske Turistforening ble sådd. Men hvem var han egentlig? I denne første biografien om Thomas Heftye tegner forfatter Karsten Alnæs et interessant og levende bilde av en av de viktigste personene i sin samtid, en person som har satt sterke spor etter seg på mange områder.
Denne boka er bundet av fastprisavtalen og kan derfor ikke rabatteres ytterligere ved bruk av rabattkoder, multibuys og andre tilbud.

Produktfakta

Språk Bokmål Bokmål Innbinding Innbundet
Utgitt 2018 Forfatter Karsten Alnæs
Forlag
Gyldendal
ISBN 9788205514607
Antall sider 255 Dimensjoner 15,4cm x 23,3cm x 2,3cm
Vekt 499 gram Omtalt person Den Norske Turistforening
Emner og form Biografier: næringsliv og industri, Friluftsaktiviteter, Norge, Friluftsliv, Finans, Biografier, 1800-tallet, Faglitteratur