Ting som blir borte (BOK)

Kim Fupz Aakeson

262,00 26200 Veil. pris 299,00
Klikk og hent i butikk Betal når du henter varen.
Laster inn
Bestillingsvare Forventes på lager innen 2-6 dager
Frakt fra 49,- Gratis frakt på alle ordrer over 1000,-
Beskrivelse
Nytt vakkert bildeboksamarbeid fra to nordiske mestere! Bosse har flyttet til Australia, og Aksel savner ham. Det er ikke så rart man begynner å tenke på ting som blir borte når man har mistet bestevennen sin. Morfar har mistet håret - og hukommelsen, mamma har mistet mormor og noen har stjålet sykkelen til pappa. Det hadde jammen vært greit om det fantes en butikk hvor man kunne kjøpe ting som er blitt borte. Men kanskje man kan finne noe annet når noe blir borte. En ny venn, for eksempel. Varmt og gjenkjennelig om savn, tap og vennskap - følelser som de fleste barn kommer borti. Passer fra 5 år.
Anmeldelser
Det var en god dag, da Stian Hole og Kim Fupz Aakeson mødte hinanden. (...) Sådan surfer tegner og fortæller rundt i en detaljerigdom af oplysninger og figurer, som måske kan lette savnet. Men det er faktisk med den overrumplende pointe, at der ikke er noget at gøre ved det. Savnet. Sådan er det. En banal lærdom, som løfter ' Ting der bliver væk' op i skyen. «Ting som blir borte» er et nydelig utgangspunkt for samtaler om det vi bryr oss mest om her i livet. Illustrasjonene uttrykker en skjør blanding av nostalgi og hverdag. En fin liten bok om savn, drevet fremover av Stian Holes collagemotor. Ting som blir borte tar denne følelsen av fravær på alvor, og selv om den er relativt tidløs er det en fortelling som kanskje treffer litt ekstra akkurat nå. Illustrasjonene til Hole er litt varm collage, litt fotorealisme, litt digital kulde, og gjenkjennelige som en nesestyver. To nordiske barneboknestorer slår seg sammen, og resultatet er knallfint (...) Kostelig, koselig og klok (...) Teksten er morsom med poetisk snert. Bildene ansporer til lek." Fupz' tekst tager barnets tab af venskab alvorligt og indgyder håb, men samtidig undgår han at patronisere over for læseren. (...) Historiens virkelige clou er dog Stian Holes illustrationer, som ikke alene viser hele Aksels følelsesregister fra længsel og indadvendt bitterhed til ny optimisme, men også indrammer historien med landskaber, vejrlig og situationer, der spejler stemningen. Kim Fupz Aakesons tekst er i sig selv billedskabende, men alligevel så luftig at den skaber rigelig med plads til Stian Holes billedunivers, hvilket muliggør en forunderlig dialog mellem billeder og ord. (...) Ting der bliver væk anbefales varmt ... (...) Ting der bliver væk er i bund og grund en alalderfortælling, der er lige vedkommende for såvel børn som voksne.
Produktfakta
Språk Bokmål Bokmål Innbinding Innbundet
Utgitt 2021 Forfatter Kim Fupz Aakeson
Forlag
Cappelen Damm
ISBN 9788202695453
Antall sider 33 Dimensjoner 21,8cm x 28,6cm x 0,8cm
Vekt 401 gram Nivå 6-9 år
Illustratør Stian Hole Emner og form Billedbøker med tekst, Barn og ungdom: personlige og sosiale spørsmål: venner og vennskap, Vennskap, Savn, Billedbøker, Skjønnlitteratur