Tretten måter å se på (BOK)

Tretten måter å se på (BOK)

Colum McCann

332,00 33200 Veil. pris 379,00
Sendes vanligvis innen 1-3 dager
Tretten måter å se på er IMPAC-vinner Colum MCCanns første novellesamling på over ti år. Det er en hyllest til menneskehetens søken etter mening og nåde, fra en forfatter i sin livs form. Anmelderne er samstemte i at dette er et "lite mesterverk". Det er en kald januarmorgen i New York. Snøen faller tett og den pensjonerte dommeren J. Mendelssohn venter på at det skal bli varme i radiatoren slik at han orker å stå opp. Imens overveldes han av minner, om oppveksten i Litauen og Dublin, hans avdøde kone Eileen, og deres to barn. Han bestemmer seg for å invitere sønnen på lunsj for å forbedre forholdet dem imellom. Senere samme ettermiddag har kriminalbetjentene bare overvåkingskameraer å forholde seg til da de skal rekonstruere hva som skjedde ved restauranten. Var det en ulykke, et overfall eller ran? Ellers var bare offeret på feil sted til feil tid? På samme måte som dikteren uttrettelig jakter på det riktige ordet lar McCann betjentene se gjennom båndene gang på gang, på jakt etter detaljen eller øyeblikket som får hendelsesforløpet til å falle på plass. Tretten måter å se på er inspirert av Wallace Stevens dikt "Thirteen Ways of Looking at a Blackbird".
Denne boka er bundet av fastprisavtalen og kan derfor ikke rabatteres ytterligere ved bruk av rabattkoder, multibuys og andre tilbud.

Produktfakta

Språk Bokmål Bokmål Innbinding Innbundet
Utgitt 2018 Forfatter Colum McCann
Forlag
Cappelen Damm
ISBN 9788202527143
Antall sider 252 Dimensjoner 14cm x 21,2cm x 2,2cm
Vekt 354 gram Oversetter Håvard Syvertsen
Originalspråk Engelsk Originaltittel Thirteen ways of looking
Emner og form Moderne litteratur, Noveller, Skjønnlitteratur som er oversatt, New York City, New York, Skjønnlitteratur

Anmeldelser

"Gjennom tre romaner som tidligere er gitt ut på norsk, har Colum McCann - født 1965 i Dublin, nå bosatt i USA - markert seg som en storartet forteller i det brede format. Tretten måter å se på understreker at han på sitt beste også kan skrive strålende noveller. Steinar Sivertsen, Stavanger Aftenblad "En nydelig samling med en langnovelle og tre historier, fra en uhyre talentfull forfatter." Sunday Times "En av årets ti beste bøker" The Chicago Tribune "Novellekunst på høyt nivå" Weekendavisen