Inngår i
  • Bok-klassikere til lavpris

Tvillingenes dagbok (BOK)

Agota Kristof

79,00 7900 Veil. pris 199,00
Klikk og hent i butikk Betal når du henter varen.
Laster inn
Lagervare 5+ på nettlager
Frakt fra 49,- Gratis frakt på alle ordrer over 1000,-
Beskrivelse
Tvillingenes dagbok er et tidløst storverk i europeisk 1900-tallslitteratur. I en prosa som er tilsynelatende enkel og helt ribbet for effekter meisler Agota Kristof ut sitt uforglemmelige portrett av to barns oppvekst under de aller vanskeligste omstendigheter. «Vi kommer fra storbyen. Vi har reist i hele natt. Moren vår er rød i øynene. Hun bærer på en stor pappeske, og vi har hver vår lille koffert med klærne våre i, pluss fars store ordbok som vi bytter på å bære ...» Det er krig, og for å slippe nøden i storbyen blir to unge brødre sendt til sin bestemor på landet. En bestemor som er avskyelig, møkkete og ondskapsfull, som lærer dem at livet er hardt. For å overleve krigens grusomhet, sørger brødrene for at de tåler fysisk og psykisk smerte. De lærer seg å være hensynsløse, harde, milde og hjelpsomme alt etter som situasjonen krever det.
Anmeldelser
«Hun formidler en helt ny innsikt om et stoff som mange forfattere har tumlet med til alle tider.» "Nyutgivelse av klassisk fabel som på slående nøkternt, men likevel poetisk vis formidler menneskelig fornedrelse." "Følsomt og usentimentalt på én gang. Det fungerer svært godt. Romanen er et eneste stort sår gjennom to barndommer." «Følg med, dette er et genialt verk. Genialt i sin enkle form, genialt komponert, med en balansert blanding av svart humor og ømhet.» "Verket er åpenbart en viktig, moderne klassiker." "Den er rett og slett én av de beste leseropplevelsene noensinne!" "Fantastisk innsikt i mennesker og rystende lærdom om krig." «Et mesterverk.» «Jeg ville uten tvil inkludere Tvillingenes dagbok i en kanon over den viktigste europeiske litteratur etter Annen verdenskrig. Romanen treffer fremdeles like hardt, og nå er det på tide at en ny generasjon blir påvirket [av den].» «En nesten lyrisk intensitet ... En voldsom og forstyrrende roman.» «Det finnes en bok som gjorde at jeg oppdaget hvilken type menneske jeg virkelig ville bli: Tvillingenes dagbok, første bok i Agota Kristofs trilogi ...»
Produktfakta
Språk Bokmål Bokmål Innbinding Heftet
Utgitt 2020 Forfatter Agota Kristof
Forlag
Cappelen Damm
ISBN 9788202661724
Antall sider 166 Dimensjoner 13,3cm x 20,6cm x 1,2cm
Vekt 150 gram Oversetter Willy Flock
Originalspråk Fransk Originaltittel Le grand cahier
Emner og form Klassisk litteratur, Skjønnlitteratur som er oversatt, Tvillinger, Andre verdenskrig, Romaner, 1939-1945, Skjønnlitteratur

Kunder som kjøpte dette produktet kjøpte også

Kunder som har sett på dette produktet er også interessert i