Vågespill (BOK)

Ann Rosman

331,00 33100 Veil. pris 379,00
Sendes vanligvis innen 1-3 dager
Ann Rosmans fjerde bok med Karin Adler utspiller seg på de grønne og forblåste Orknøyene, en plass med levende folketro og dype hemmeligheter. En plass for død og inderlig kjærlighet. Den 5. juni 1916 forliser det britiske krigsfartøyet HMS Hampshire utenfor Orknøyene. Med seg til havbunnen tar det 700 menn, inkludert krigsministeren lord Kitchener. Ryktet sier at skipet var på vei til Russland med dyrebar last da det gikk på en tysk mine. I årene som følger er det mange dykkere som med livet som innsats forsøker å finne Hampshires myteomspunne skatt. Nesten hundre år senere finner man en seilbåt drivende utenfor samme kyst. På dekk er det blod og spor etter slagsmål. Båten tilhører Bo Stenman, en pensjonert dykker fra Marstrand. Når det blir klart at det var Bo selv som seilet båten, drar kriminalinspektør Karin Adler og henes kollega Folke til Orknøyene for å bistå politiet med etterforskningen. Et lik oppdages og enda en båt, og i jakten på hva som har hendt blir koblingene mellom den forsvunne Bo og det for lengst forliste skipet enda sterkere. En dykkerekspedisjon ved vraket på 70-tallet var nær ved å ende i katastrofe, og av ukjent grunn har Bo Stenman blitt uvenn med flere av sine tidligere dykkerkollegaer.
Denne boka er bundet av fastprisavtalen og kan derfor ikke rabatteres ytterligere ved bruk av rabattkoder, multibuys og andre tilbud.

Produktfakta

Språk Bokmål Bokmål Innbinding Innbundet
Utgitt 2019 Forfatter Ann Rosman
Forlag
Bazar
ISBN 9788202576912
Antall sider 479 Dimensjoner 13,8cm x 21,2cm x 3,5cm
Vekt 566 gram Oversetter Kari Engen
Originalspråk Svensk Originaltittel Vågspel
Emner og form Kriminal: politi, Kriminal: kvinnelige detektiver, Skjønnlitteratur som er oversatt, Orknøyene, Forlis, Romaner, Krim, Politi og detektiver, Skjønnlitteratur

Anmeldelser

«Boken innbyr til å leses i ett strekk, og spesielt dykkernes skjebne under 1977-ekspedisjonen er vanskelig å gi slipp på. Det er også den delen av historien som fester seg; Her kommer vi tett på de utsatte dykkerne og deres vanskelige arbeidsforhold. Trange og fuktige lugarer, hierarkiet ombord, panikkfølelsen på havbunnen og i trykkammeret - her er det ikke nødvendig med drap for å skape ubehag og spenning.» Göteborgs-Posten (Sverige)

Andre produkter med samme artist(er)/medvirkende