Vår ære og vår mat (BOK)

Gert Nygårdshaug, Torgrim Eggen

339,00 33900 Veil. pris 399,00
Sendes vanligvis innen 1-3 dager
I Vår ære og vår mat blir vi med leseren inn på kjøkkenet til forfatterne Gert Nygårdshaug og Torgrim Eggen. Her forteller de hva de gjør når de lager mat og hvorfor. De røper smakfulle hemmeligheter, og vi får vite hva slags mat som må til når litteratur skrives. Her er full pakke: fra Torgrims amerikanske frokost, gjennom lunsjmåltider,småretter, supper, forretter, hovedretter og desserter til Gerts gedigne ostefat. Det vil videre bli et gjensyn med Gerts og Torgrims romanfigurer (som er mer enn gjennomsnittlig opptatt av god mat) med et lite utvalg fra den skjønnlitterære backlisten.I tillegg til hjemlige favoritter fra Nygårdshaugs Tynset og Eggens Elg i solnedgang, får vi innblikk i matens betydning i den litterære research og blir med til Lisboas bakgater, Egypts pyramider, franske restauranter, New Yorks Harlem, mexicanske cantinaer, sveitsiske alper, spanske tyrefekterarenaer og Berlins matmarkeder. Helene Uri dukker opp i en viktig gjesterolle der hun styrer en samtale med herrene Eggen og Nygårdshaug om forholdet mellom mat og litteratur. Med andre ord: en matbok som gir leseglede.

Produktfakta

Språk Bokmål Bokmål Innbinding Heftet
Utgitt 2012 Litteraturtype Faglitteratur
Forfatter Gert Nygårdshaug, Torgrim Eggen Forlag
Cappelen Damm
ISBN 9788202363628 Antall sider 171
Dimensjoner 19,1cm x 24cm x 1,4cm Vekt 574 gram
Leverandør SentralDistribusjon AS Illustratør Paal Audestad
Emner og form Generell matlaging og oppskrifter, Litteratur, Kokebøker, Faglitteratur