Veien til Mekka - roman (BOK)

Kristian Klausen

169,00 16900
Sendes vanligvis innen 1-3 dager
Fortelleren i denne romanen har lenge vært fascinert av det uforløste kunstneriske aspektet i Islam. Han har lyst til å skildre profeten Muhammeds liv i en serie oljemalerier, noe som innebærer et brudd med det islamske bildeforbudet. Vi følger kunstnerens ferd gjennom flere merkelige prosjekter, blant annet en serie portretter av terrorister og massemordere, før han får ideen til Muhammed-utstillingen. Langs veien (til Mekka) krysses hovedpersonens skjebnetråder med andre - levende og døde - kunstnere.
Denne boka er bundet av fastprisavtalen og kan derfor ikke rabatteres ytterligere ved bruk av rabattkoder, multibuys og andre tilbud.

Produktfakta

Språk Bokmål Bokmål Innbinding Heftet
Utgitt 2017 Forfatter Kristian Klausen
Forlag
Cappelen Damm
ISBN 9788202542627
Antall sider 175 Dimensjoner 11,5cm x 18,5cm x 1,1cm
Vekt 116 gram Leverandør SentralDistribusjon AS
Emner og form Moderne litteratur, Islam, Drammen, Malerkunst, Romaner, Skjønnlitteratur

Anmeldelser

«Klausen skriver glitrende om de store spørsmålene, om menneskers selvbedrag, vår tilbøyelighet til å bruke andre og våre forsøk på å skape mening i våre liv. Han avslører kunstens og kunstnerens (og de religiøse lederes) doble motiver. Men framfor alt portretterer han den typen ensomhet som får oss til å svikte og skyve mennesker fra oss. Den er ikke vakker.» Torborg Igland, Fædrelandsvennen «Veien til Mekka er lettlest med mange glimrende fortellinger og original utforming av teksten.» Hilde Diesen, Drammen Tidende «Om det norske samfunnet bedre skal forstå hva slags primærbehov religionen kan dekke, er Klausens roman et nødvendig bidrag som kan føre til mer forståelse for fenomenet tro og åndelig begjær i Norge anno 2015. Klausen viser hvordan kunsten kan åpne opp et rom, der forståelse og sympati for det som er annerledes kan vokse frem. Klausen viser en dypere forståelse for til dels kompliserte teologiske problemer, men blir aldri kjedelig. Når romanen i tillegg gir leseren en rekke morsomme oppleve...