Inngår i
 • CD Nice Price - 3 for 250,-

1001 Fnatt (CD)

Øystein Sunde

179,00 17900
Klikk og hent i butikk Betal når du henter varen.
Laster inn
Lagervare Kun 1 på nettlager
Frakt fra 49,- Gratis frakt på alle ordrer over 1000,-
Beskrivelse
1001 Fnatt kom ut høsten 1970 og var Øystein Sundes aller første albumutgivelse. Her finner vi også de første klassiske låtene som "Jaktprat", "Super-SS-Rally-GT-Fastback-Hardtop-Sprint" og "Fire melk og Dagbla' for i går". Låtene ble skrevet under militærtjeneste og på skolebenken, og ble ofte urframført på viseklubben Dolphins i Oslo. Både Lillebjørn Nilsen og Kari Svendsen bidrar på albumet, mens Espen Rud (trommer), Carl Morten Iversen (bass) og Wiggo Elisenberg (altsaksofon, klarinett og munnspill) utgjør den musikalske stammen - i tillegg til Sunde selv.

1001 Fnatt var kun tilgjengelig på LP og kassett på 70-tallet, og har i mange år vært et ettertraktet samleobjekt. Flere av sangene har levd videre, enten som livefavoritter eller på Sundes tidligere samlinger. 1001 Fnatt er likevel fullt av vokale og instrumentale krumspring som fortjener å bli lyttet til den dag i dag. Albumet satte også en standard for den folkekjære artisten Øystein Sunde, enten det er lek med ord eller lynkjapt strengespill. Tematikken i tekstene sier også noe om det som skulle komme senere i karrieren. Åpningslåta "Seks døgn på veien" er en forsmak på en håndfull Sunde-låter som omtaler sjåføryrket, mens singlen "Jaktprat" viser oss den munnrappe artisten som sannsynligvis har norgesrekord for antall ord i en treminutters poplåt. Lennon & McCartney-låta "Here, There & Everywhere" er omgjort til en lett kjærlighetsvise under tittelen "Her, der og stikkelsbær". Denne siden av artisten finner man spor av på flere album utover 70-tallet, men så blir det også brått slutt. I dag er det ikke kjærlighetsviser vi først og fremst forbinder med Øystein Sunde.

Selve lyden på albumet er imponerende. Dette er en levende innspilling som fremstår som en av 70-tallets aller flotteste utgivelser takket være produsent Mikkel Aas. Så ble da også 1001 Fnatt gjennombruddet for Øystein Sunde, en utgivelse som igjen satte fart på en over 40 år lang karriere.
Sporliste
 1. Seks døgn på veien
 2. Honningblomst
 3. 400 m hekk
 4. Super-SS-Rally-GT-Fastback-Hardtop-Sprint
 5. Sykkel-eiker
 6. Sigurd Jorsalfar
 7. Seksti om da´n
 8. På Lambertseterbanen
 9. Til Kari
 10. Jaktprat
 11. Her, der og stikkelsbær
 12. Fire melk og Dagbla´ for I går
Lyttespor
Produktfakta
Utgitt 1970 Format CD
Sjanger Pop, Viser Antall disker 1
Antall spor 12 Artist Øystein Sunde
Bestillingsnummer SRXCD2020