1001 Hjem (CD)

Lars Vaular

Beklager, denne varen er for øyeblikket ikke tilgjengelig for bestilling. Legg inn e-postadressen din hvis du vil holdes oppdatert på endringer i bestillingsstatus.
Lars Vaulars kritikerroste femte album, 1001 Hjem, er en samling fortellinger som ytterligere befester den suverene statusen til den prisvinnende rapperen og låtskriveren. Blant sporene på skiva - som er fabelaktig, om det skulle være noen tvil - finner vi de gullkantede singlene "Nonsens" og "Gary Speed", sistnevnte en oppriktig og livsbejaende hyllest til den avdøde barndomshelten og Leeds-legenden.

Vaular bryter mer enn noen gang tidligere med forestillingen om rapmusikk bundet til en "jeg-form" som er identisk med utøveren, han nekter å forholde seg til påtvungne autentisitetskrav til fordel for noe annet - og også musikalsk går 1001 Hjem ut av de vante rammene for et norsk rapalbum. Den i utgangspunktet minimalistiske produksjonen tar stadig uventede retninger, enten det er i form av allsangrefrenger, ekspansive strykerarrangementer av Eivind Buene eller eksplosjoner av elektronisk klubbrytmikk.

1001 Hjem er hovedsaklig produsert av Vaulars mangeårige samarbeidspartner Thomas Eriksen, med bidrag Frode Kvinge Flatland fra kultbandet Ungdomskulen, Sigurd Lauritzen (Vaulars partner på fjorårets kritikerroste Autobarn-prosjekt), Tailors og den fremadstormende vestlandsprodusenten Drippin'.

Sporliste

 1. Intro
 2. Offer
 3. Denne byen er vår
 4. Nonsens
 5. Gary Speed
 6. Trådene som gløder
 7. Den første gangen va
 8. Koking
 9. 16 år
 10. Blinde kvinners drøm
 11. Ingenmannsland
 12. Legender

Lyttespor

Video

Produktfakta

Utgitt 2013 Format CD
Sjanger Hip Hop Antall disker 1
Antall spor 12 Artist Lars Vaular
Label MER Musikk Leverandør Universal Music
Bestillingsnummer 3757965

Anmeldelser