A Woman A Man Walked By (CD)

PJ Harvey & John Parish

109,00 10900
Sendes vanligvis innen 2-5 dager
Deres første ordentlige samarbeidsprosjektet siden Dance Hall At Louise Point i 1996. Polly står for tekst og vokal, Parish for komposisjon, arrangementer og mesteparten av instrumenteringen. Arbeidsfordelingen kan på papiret synes i overkant rigid, men de to har tydeligvis en musikalsk dialog som er få forunt: A Woman A Man Walked By renner formelig over av kreativitet og kontraster.

Slektskapet med Dance Hall At Lousie Point kan tidvis høres tydelig, andre ganger er det som om forgjengeren aldri eksisterte. Albumet åpner med singelen "Black Hearted Love", en overraskende rett-fram rockelåt som også er platas mest umiddelbare, og som med sine Sonic Youth-gitarer kunne sklidd rett inn på Stories From The City, Stories From The Sea. Banjoen på "16.15.14" plasserer låta i et slags tradisjonelt, amerikansk folk-landskap, men også bare "et slags" - trommer, gitar og vokal øker etter hvert intensiteten til det nærmest feberhete. "The Soldier" befinner seg i kjøligere White Chalk-terreng, med spøkelsesaktig ukulele og piano, mens "Passionless, Pointless" på mildt og sårbart vis beskriver kjærligheten som tok slutt. Tittelsporet er på sin side utlevering av langt mer brutal (og morsom) art: En feiging av en "woman-man" får passet grundig påskrevet, med detaljrike skildringer av alt fra forsvinnende hårmanke til "chicken liver balls", før Polly avslutningsvis knurrer et truende "I want your fucking ass".

Harvey bruker stemmen for alt den er verdt, med et register som går fra det mørke og truende, innom manisk bjeffing og hvining ("Pig Will Not"), til det lysere vokalleiet som preget 2007-skiva. Multi-instrumentalist Parish matcher henne hele veien, enten tekstene er rolig reflekterte eller fulle av utilslørt seksuell aggresjon. A Woman A Man Walked By kan kalles så mangt, men fortjener langt bedre enn betegnelsen "sideprosjekt".

Sporliste

  1. Black Hearted Love
  2. Sixteen, Fifteen, Fourteen
  3. Leaving California
  4. The Chair
  5. April
  6. A Woman A Man Walked By / The Crow Knows Where All The Little Children Go
  7. The Soldier
  8. Pig Will Not
  9. Passionless, Pointless
  10. Cracks In The Canvas

Lyttespor

Produktfakta

Utgitt 2009 Format CD
Sjanger Indierock Antall disker 1
Antall spor 10 Artist John Parish, PJ Harvey, PJ Harvey & John Parish
Label Island Leverandør Universal Music
Bestillingsnummer 2700699

Anmeldelser