Album (CD)

Girls

199,00 19900
Sendes vanligvis innen 5-10 dager
En oppsiktsvekkende debut fra Girls, et brennhett navn allerede lenge før utgivelsen av dette albumet - presist titulert Album. Girls' første singler, "Hellhole Ratrace" og "Lust For Life", gjorde duoen til "det nye store" på nettsteder som Pitchfork og i musikkblader som Spin Magazine i løpet av sommeren 2009. Og når dette albumet var ute kunne ikke sistnevnte dy seg: Girls ble kåret til "Best New Artist 2009" i Spin allerede tre måneder før året var omme.

San Francisco-bandet frontes av Christopher Owens, en ung mann med en historie å fortelle. Han ble født inn i den ekstreme sekten Children Of God i Florida, mistet broren sin i ung alder, før faren rømte og han selv stakk av til Texas som 16-åring. Der levde han på gata helt til han kom seg til California, hvor livet endelig bedret seg. Han har kjent sorg, savn og smerte på kroppen - og det kan høres; han synger med minst like mye sjel og innlevelse som en ung Elvis Costello eller Pete Doherty i toppform.

Men tro ikke at Owens bare vil lene seg på de blå toner; han er først og fremst en rocker som vil ha det gøy og gjerne danse med lystige California-jenter. Musikalsk henter Album mye fra Buddy Holly og Beach Boys, bare filtrert gjennom power-pop-akkorder, shoegaze og en fresh DIY-holdning. Alt i alt tolv knallsterke låter - fine, fengende og fantastisk følsomme. Amerikansk indierock på sitt aller beste.

Sporliste

 1. Lust For Life
 2. Laura
 3. Ghost Mouth
 4. God Damned
 5. Big Bad Mean Mother Fucker
 6. Hellhole Ratrace
 7. Headache
 8. Summertime
 9. Lauren Marie
 10. Morning Light
 11. Curls
 12. Darling

Lyttespor

Produktfakta

Utgitt 2009 Format CD
Sjanger Indierock Antall disker 1
Antall spor 12 Artist Girls
Label True Panther Sounds Bestillingsnummer TPTS16010.2

Anmeldelser

Andre produkter med samme artist(er)/medvirkende