All Days Are Nights: Songs For Lulu (CD)

Rufus Wainwright

Beklager, denne varen er for øyeblikket ikke tilgjengelig for bestilling. Legg inn e-postadressen din hvis du vil holdes oppdatert på endringer i bestillingsstatus.
Vakkert og dypt personlig sjettealbum fra Rufus Wainwright, og det første siden moren, folksangerinnen Kate McGarrigle, døde av kreft i januar 2010. Hennes bortgang preger i høyeste grad albumet, der Wainwright sitter alene ved pianoet og tryller fram såre, nærmest hudløse låter.

"Martha" er en telefonsvarerbeskjed til søsteren, med oppfordring om å besøke deres syke mor i hjemlandet Canada og å gjenforenes med faren, Loudon Wainwright III. Den sparsommelige orkestreringen gjør at albumet forblir dramatisk og intimt, selv når tempoet økes som på lekne "Give Me What I Want And Give It To Me Now!", mens melodiene hovedsakelig ligger i et sofistikert skjæringspunkt mellom voksen popmusikk og klassisk. Albumets midtparti domineres av tre Shakespeare-sonetter tonesatt av Wainwright, og inkludert er også den avsluttende arien fra hans opera Prima Donna. Tidvis kan man høre ekko av albumene Want One og Want Two (2003/2004), med det resultat at All Days Are Nights: Songs For Lulu føles som et dokument over hovedpersonens personlige liv og rike musikalske bakgrunn. Ikke overraskende låter det upåklagelig.

Rufus Wainwright har selv produsert ni av låtene, mens kanadiske Pierre Marchand er ansvarlig for de resterende tre (samt miksingen). Marchand var produsenten på Wainwrights 2001-album Poses, og har ellers jobbet med blant andre Kate & Anna McGarrigle, Sarah McLachlan, Ron Sexsmith, Stevie Nicks og Daniel Lanois.

Sporliste

 1. Who Are You New York?
 2. Sad With What I Have
 3. Martha
 4. Give Me What I Want And Give It To Me Now
 5. True Loves
 6. Sonnet 43
 7. Sonnet 20
 8. Sonnet 10
 9. The Dream
 10. What Would I Ever Do With A Rose?
 11. Les Feux D´Artifice T´Appellent
 12. Zebulon

Lyttespor

Produktfakta

Utgitt 2010 Format CD
Sjanger Rock Antall disker 1
Antall spor 12 Artist Rufus Wainwright
Label Geffen Bestillingsnummer 2737247

Anmeldelser