Inngår i

Almmiravddas/Himmelkanten (CD)

Johan Sara Jr.

143,20 14320 Veil. pris 179,00
Klikk og hent i butikk Betal når du henter varen.
Laster inn
Bestillingsvare Forventes på lager innen 5-10 dager
Frakt fra 49,- Gratis frakt på alle ordrer over 1000,-
Beskrivelse

Almmiravddas er samisk og betyr på ‘himmelkanten’ eller der himmel møter hav.
Johan Sara jr. har laget et album med kun sin egen stemme. Med polyfone stemmer, med store klangflater, lange melodier med ulik fargelegging, harmonisk og tonalt tilpasset. Det er musikk som beveger seg i ulike dynamiske landskap; drømmende, atmosfærisk og delikat sammensatt. Mykt, men til tider intenst, kraftfull og sakralt. Den rene stemmen er utgangspunktet, men i produksjonen finner man også stemmen samplet og bearbeidet elektronisk, slik at den kan oppfattes som et annet instrument.
Joikemelodiene blir strukket og tøyd, og utøver tilfører og anpasser arrangementene rundt det melodiske forløp og skaper et helt eget musikalsk uttrykk. Her er stemmebruk tatt fra joikens univers, en årtusen gammel teknikk som utvikles til eksperimentell musikk. Det er jo stemmen som er essensen i den samiske kulturarven, juoigat, som betyr å fremføre på samisk. Stemmen former melodiene og ornamentene. Joiken er en tradisjon som tar en hel generasjon å lære med perfeksjonering gjennom modning, prøving og feiling. Det skapes nye musikkuttrykket som eks: UREKSM: Ur-eksperimentell musikk. En musikkarv som best kan læres ansikt til ansikt i muntlig læring. Johan Sara jr. takker sine læremestere:

“Jeg har hatt privilegiet å lære fra alle disse mestrene gjennom årene: min mor, Marit Sara, Nils-Aslak Valkeapää og Ole Larsen Gaino. De som har inspirert meg: Mikkel Bongo, Mathis Hætta, Inga Juuso, mine onkler i Máze og alle de fantastiske joikerne i plateselskapet mitt, Stierdna».

Da pandemien traff i fjor, stengte mange artister seg inne i studio, og har blitt der ett år. Johan Sara jr. gjorde nettopp det, og gir nå ut et album bestående av bare sin egen stemme (a cappella). Han har brukt det siste året til trening, jogging, pusteøvelser, perfeksjonering av stemmen og strekking av stemmen høyt og lavt. Det har resultatert i albumet Almmiravddas, på himmelkanten.

Sporliste
  1. Dutnje
  2. Sinsitnine
  3. Idjarea?ggat
  4. Nu Guhkkin Dat Mii Lahka
  5. Cuvges Mierkáboddu
  6. Eanan Eadni
  7. Almmiravddas
  8. Boahjenásti
Produktfakta
Utgitt 2021 Format CD
Sjanger World Music Antall disker 1
Antall spor 8 Artist Johan Sara Jr.
Bestillingsnummer STI17 Serie Samiske artister

Andre produkter med samme artist(er)/medvirkende