Avslutningen (3CD)

Ole Paus

Denne varen er dessverre ikke tilgjengelig for øyeblikket. Legg igjen e-postadressen din for å få beskjed dersom varen blir tilgjengelig igjen.
Beskrivelse
Nasjonalskalden Ole Paus takker for seg som plateartist med trippelalbumet Avslutningen, bestående av delene "Oppgjøret", "Omfavnelsen" og "Avslutningen". Første offisielle single fra albumet er låten "Abrakadabra". Som ikke er et trylleformular - bare kjent og kjær Paus-magi.

Første del, "Oppgjøret", er en refsende og bjeffende plate der Paus sparker både oppover og nedover, slik han gjorde på 70-tallet gjennom Paus-posten - en serie album der han brukte skillingsvisens form til å skrive korte, ironiske og (på grensen til injurierende) kommentarer til samfunnsliv, politikk og kjendisenes overfladiske liv. Her fortsetter han i samme form, bare med nåtidens aktuelle temaer. Håkon Iversen har produsert "Oppgjøret".

På andre del, "Omfavnelsen", har Paus invitert med seg andre artister - artister som på en eller annen måte har berørt hans rike karriere - til å gjøre låter han har spesialskrevet akkurat for dem. Ole er med på et par av låtene, men de fleste framføres av gjesteartisten alene. "Omfavnelsen" er spilt inn i Rainbow Studio i Oslo med Håkon Iversen som produsent og Jan Erik Kongshaug som tekniker.

Tredje og siste del er "Avslutningen", skiva som har gitt navn til hele trilogien. Dette er et rent Ole Paus-album med helt nye låter i tradisjonell og poetisk Paus-stil. Her får man blant annet singlen "Abrakadabra" og den vakre balladen "Kom hjem", sistnevnte framført under Spellemann-showet i mars 2013. "Avslutningen" ble innspilt i Ål i Hallingdal med Håkon Iversen som produsent og Tor Magne Hallibakken som tekniker.
Sporliste
Disk 1
 1. Festsang ved feiringen av7-årsjubileet for Oslosenteret for fred og menneskerettigheter
 2. Dagbladet 1.3. - 19.3. 2013
 3. Surrogatiti Surrogatitei
 4. Den siste krigsseiler går fra borde
 5. Fjols nr. 1-5
 6. Jeg tar ansvaret
 7. Overveiingeniørens triste sang
 8. En lystig vise om Ola Borten Moe
 9. Nathan, velkommen hjem
 10. Oppgjøret
Disk 2
 1. Den lange veien
 2. Hvor langt, hvor lenge
 3. Hel ved
 4. Bror
 5. Judee ruler i himmelen
 6. Så kom sangen
 7. Nattbussen
 8. Folk som oss
 9. Omfavnelsen
 10. Shetland
Disk 3
 1. Abrakadabra
 2. På solsiden av vulkanen
 3. Bare stol på meg
 4. Sune
 5. Balladen om Bente L.
 6. For alltid
 7. Nytt land for gamle menn
 8. Reist
 9. Kom hjem
 10. Avslutningen
 11. Introduksjon av bonusspor (Bonus)
 12. Unnskyld at jeg bråkte (Bonus)
 13. Broen (Bonus)
 14. Men du va'kke der (Bonus)
Lyttespor
Produktfakta
Utgitt 2013 Format 3CD
Sjanger Viser Antall disker 3
Antall spor 34 Artist Ole Paus
Bestillingsnummer 5053105732456