Inngår i
 • CD-bestselgere - opptil 25% rabatt

Be Am (CD)

Bugge Wesseltoft

159,20 15920 Veil. pris 199,00
Klikk og hent i butikk Betal når du henter varen.
Laster inn
Bestillingsvare Forventes på lager innen 5-10 dager
Frakt fra 49,- Gratis frakt på alle ordrer over 1000,-
Beskrivelse

Helt siden Bugge Wesseltoft grunnla Jazzland Recordings, har han engasjert seg i en rekke gruppeprosjekter og samarbeid som New Conception of Jazz, duoer med Sidsel Endresen, Henning Kraggerud, Henrik Schwarz, samt Bugge and Friends, og OK World! Og selvfølgelig supertrioen RYMDEN. Det er imidlertid i hans solomateriale vi kan skimte den sanne sjelen til en av Norges viktigste jazz musikere.

På soloalbumet "Be Am", har Wesseltoft latt sine kreative impulser vandre dit de kan - ingen forhåndsinnstilte regler for komposisjon og produksjon, ingen forpliktelser til å bruke elektronikk, ikke engang en vilje til å være helt alene. Dette er ren spilling og komposisjon, hvor musikken snakker fritt på alle måter.

I de mer meditative stykkene er det en følelse av både naturlig ro og pålagt ro, forskjellen mellom disse burde være åpenbar for alle som har lidd endringene i COVID-lockdown-periodene - det er tider når vi naturlig opplever en mental fred, mens det er andre når vi må bringe oss selv, ofte med stor viljestyrke, til noe som tilnærmer det.

"Dette albumet ble til i en utfordrende tid for oss alle," sier Bugge. "Selv om det var uunngåelig at all usikkerheten, tvilen og frustrasjonen som var til stede skulle gjenspeiles i musikken, ble den laget med bevisstheten om at tider som disse kommer og går og at alt vil ordne seg til slutt. Selv om det alltid er kunnskap om at det er lys i enden av tunnelen, prøver du å finne en måte å holde tunnelen opplyst på. Kanskje bare akkurat nok til å komme deg gjennom."

Mange av stykkene her har følelsen av å være ordløse sanger. Ingen ord trengs når tonene formidler alt som skal være til stede på låter som "Tide" eller "State". Ankomsten til Håkon Kornstad på overgangen fra "Emergence" til "Roads" skifter stemningen fra fred i ensomhet til fred i selskap.

Musikken på «be am» bærer på spøkelser av usikkerhet, hvisking av resignasjon og svake ekko av frustrasjon. Men gjennom det er det stråler av håp, et varmt, klart lys av fred og ro.


All musikk av Bugge Wesseltoft.
Gjest på roads, Håkon Kornstad (saksofon).
Innspilt i Bugges Room, 2021.
Utgis på Jazzland recordings 25 februar 2022.

Sporliste
 1. Resonate
 2. Tide
 3. State
 4. Emerging
 5. Roads
 6. Messenger
 7. Green
 8. Be Am
 9. Life
 10. Gonna Be Ok
 11. Deeper
 12. Sunbeams Through Leaves Softly Rustling
Produktfakta
Utgitt 2022 Format CD
Sjanger Jazz Antall disker 1
Antall spor 12 Artist Bugge Wesseltoft
Bestillingsnummer 3779432