Bomtur Til Jorda (CD)

Kråkesølv

179,00 17900
Klikk og hent i butikk Betal når du henter varen.
Laster inn
Bestillingsvare Sendes vanligvis innen 2-5 dager
Frakt fra 49,- Gratis frakt på alle ordrer over 1000,-
Nærmest ut av ingenting ble Kråkesølv fra Bodø et av de mest omtalte norske bandene på tampen av 2009, da debutalbumet Trådnøsting ble utgitt til strålende kritikker og påfølgende Spellemann-nominasjon. Oppfølgeren, Bomtur Til Jorda, er en musikalsk og tekstmessig videreføring av uttrykket man ble kjent med på debuten. Her etableres det umiskjennelige lydbildet til Kråkesølv for alvor, med gjennomkomponerte arrangementer og tekster på dialekt, samtidig som lytteren blir introdusert for nye kunstneriske grep og kreative vendinger.

I større grad enn tidligere bruker Kråkesølv deler av albumet til å utforske ytterpunktene i musikken. De snerrende gitarene på førstesinglen, "Nordavind mot varme kinn", avløses blant annet av akustisk gitarklang og flerstemt kor på "Lærebok/hodepute", mens de atmosfæriske stemningene (et av bandets varemerker) tas til nye høyder på tittelkuttet. Tekstene er denne gang også noe mer utadvendte, samtidig som det sjelegranskende uttrykket fra debuten er intakt.

Albumet er spilt inn analogt i Grand Sport Studios i Oslo, noe som har bidratt til et mer skittent og direkte lydbilde. Øystein Greni fra Bigbang har produsert sammen med bandet, og miksingen er gjort av Cato Salsa-bassist Christian Engfelt (The Lionheart Brothers, Serena-Maneesh). Blant gjestene finner vi Greni sjøl og Truls Heggero fra Lukestar. Jazzmusiker Tore Johansen fra Bodø har skrevet arrangementer for strykere og blåsere.

Sporliste

 1. Levanes Død
 2. Lærebok/Hodepute
 3. Glømte Barndomsminna
 4. Romskipet Revideres
 5. Nordavind Mot Varme Kinn
 6. Mannekeng
 7. (Uten Tittel)
 8. Baobabtreets Muligheta
 9. Den Grønne Linja
 10. Lær Mæ Noe Nytt I Dag
 11. Bomtur Til Jorda

Lyttespor

Produktfakta

Utgitt 2010 Format CD
Sjanger Indierock Antall disker 1
Antall spor 11 Artist Kråkesølv
Label Kråkesølv Bestillingsnummer KRKSLV003

Andre produkter med samme artist(er)/medvirkende