Braids Of Innocence (CD)

Mahsa Vahdat

199,00 19900
Klikk og hent i butikk Betal når du henter varen.
Laster inn
Bestillingsvare Forventes på lager innen 5-10 dager
Frakt fra 49,- Gratis frakt på alle ordrer over 1000,-
Beskrivelse
Da det nye CD-prosjektet med Mahsa Vahdat og SKRUK var klart til innspilling sommeren 2022, foreslo Mahsa at det skulle hete «Braids of innocence» (Uskyldens fletter). Lite visste hun da at albumet og tittelen kom til å bli brennaktuell noen måneder seinere.

Mahsa uttrykker det slik: «Prosjektet fikk en ny dimensjon ettersom hendelsene I mitt hjemland Iran var så direkte kommentert både av tittelen vi hadde valgt, og av innholdet I sangene vi hadde spilt inn. Utøvelsen av min kunst har alltid vært en pågående ambisjon om å bruke min uttrykkskraft til å vekke bevissthet og håp I forhold til lidelse og urettferdighet, så for meg har dette prosjektet en ekstra stor viktighet».

«Braids of innocence» inneholder flere sanger som er svært relevante for verdens første revolusjon ledet av kvinner, frihetskampen som nå foregår i Iran: «The tyrants will lose», «I came free», «Wakeful night» og åpningssporet «A thousand birds will chant your song» har alle dikt og toner som går rett inn i det som skjer. To andre poeter er også representert på plata: klassikeren Rumi og samtidspoeten Mohammad Ibrahim Jafari.

Mahsa Vahdat og Atabak Elyasi (komponist) kaller seg «liberale tradisjonalister», og musikken på albumet er derfor en sjanger for seg. SKRUKs dirigent, Per Oddvar Hildre beskriver det som tonemalerier. Ellen Bødtkers harpe er et omdreiningspunkt for solistens og korets palett av klangfarger, der Atabaks harmonier bryter de fleste regler for korarrangering. Det hele er uvant og utsøkt vakkert. Og en brannfakkel i forhold til hvordan vestlige land nå skal forholde seg til de pågående protestene og til det iranske regimets overgrep mot sin egen befolkning.

Albumet er innspilt i Volda kirke i august 2022 av Alf Christian Hvidsteen.
Produktfakta
Utgitt 2022 Format CD
Sjanger Kor Antall disker 1
Artist Mahsa Vahdat, Skruk & Mahsa Vahdat Bestillingsnummer FXCD494

Kunder som har sett på dette produktet er også interessert i