Bruch / Vaughan Williams / Barber (CD)

Sonoko Miriam Welde

199,00 19900
Klikk og hent i butikk Betal når du henter varen.
Laster inn
Ubekreftet leveringstid Ikke på lager hos leverandør.
Frakt fra 49,- Gratis frakt på alle ordrer over 1000,-
Beskrivelse
"På sin debutplate på LAWO Classics byr den fremadstormende, unge, norske fiolinisten Sonoko Miriam Welde lytteren på fiolinkonserter av Max Bruch og Samuel Barber, samt Ralph Vaughan Williams rørende stykke «The Lark Ascending», skrevet under første verdenskrig, «da en pastoral scene med en syngende fugl i flukt virket fjernt fra virkeligheten» (Betsy Schwarm, Britannica). Sonoko framfører verkene i vakkert samspill med Oslo-Filharmonien, under ledelse av Tabita Berglund (Bruch og Vaughan Williams) og Joshua Weilerstein (Barber).

Sonoko sier selv om repertoaret på utgivelsen:
«Iblant forestiller jeg meg mennesker som lever i vanske-lige tider, ser opp på lerken og misunner dens liv og frihet de skulle ønske de hadde selv. «The Lark Ascending» er et rørende stykke med høytsvevende melodier og lerkens ‘sølvlenke av lyd’. Slike melodier finner vi også i Barbers konsert. Selv om den åpner med en sjenerøs og varm melodi, tar det ikke lang tid før uvissheten sniker seg på, og store deler av den første satsen domineres av en følelse av noe uavklart. Den andre satsen er et av de mest rørende og hjerteskjærende musikkstykker jeg vet om. Bruchs fiolinkonsert er et stykke med følelsene utenpå. Første sats er en alvorlig og dramatisk innledning, den andre er utrolig rørende og oppriktig og den tredje frydefull og livsbekreftende. Dette verket har vært med meg i mange viktige og spesielle øyeblikk i livet så langt.»

Sonoko Miriam Welde er en av de mest spennende unge fiolinistene som har dukket opp fra Norge de siste årene. Hun ble født i Bergen i 1996, debuterte med Bergen Filharmoniske Orkester i en alder av ni år og har siden vunnet den norske solistprisen og Virtuos-konkurransen. Hun var på Crescendo-programmet i 2018-2020, veiledet av Janine Jansen og Leif Ove Andsnes, og mottok Equinor Talentpris. De siste årene har hun opptrådt med internasjonale orkestre som Royal Philharmonic Orchestra, Bournemouth Symphony og Lausanne Chamber Orchestra.
"
Sporliste
  1. I. Prelude. Allegro Moderato
  2. II. Adagio
  3. III. Finale. Allegro Energico
  4. The Lark Ascending
  5. I. Allegro
  6. II. Andante
  7. III. Presto in Moto Perpetuo
Produktfakta
Utgitt 2021 Format CD
Sjanger Klassisk Antall disker 1
Artist Oslo Filharmoniske Orkester, Sonoko Miriam Welde Bestillingsnummer LWC1222