By This Time Last Year Everything Will Seem Younger (CD)

Monzano

Beklager, denne varen er for øyeblikket ikke tilgjengelig for bestilling. Legg inn e-postadressen din hvis du vil holdes oppdatert på endringer i bestillingsstatus.
Mange ble kjent med Sjur Lyseids soloprosjekt The Little Hands Of Asphalt i 2009, da han til strålende kritikker brakdebuterte med plata Leap Years. Ett år senere er Lyseid tilbake i moderskipet Monzano, det dynamiske og velspillende indierockorkesteret bestående av fire unge menn. Albumet ble spilt inn høsten 2009 og er produsert av Lyseid selv, etter tidligere produsentoppdrag for Oslo-band som My Little Pony og Nomber 5s.

By This Time Last Year... framstår umiddelbart som et oppkomme av spissfindige poplåter, der meloditeft og energi står i fokus. Graver man mer i dybden kommer detaljrikdommen til syne, og Monzano viser seg som noe mer enn et band som gjentar de samme gamle skrangleakkordene. Låtene er utbroderte med sofistikerte arrangementer og til dels eksotisk instrumentering i et delikat produsert lydbilde.

Selv om bandnavnet er hentet fra en Kurt Vonnegut-karakter, og plata er spekket med populærkulturelle referanser til alt fra Kenny Rogers via My Bloody Valentine til Dave Eggers og Oscar Wilde, trenger man overhodet ikke noen bachelorgrad i litteraturvitenskap for å like Monzano. Albumet burde gå rett hjem hos fans av band som Modest Mouse, The Shins og Death Cab For Cutie, som demonstrert med førstesinglen "Cold Waters" - en klassisk popduett hvor Lyseid får hjelp av Norma Sass-vokalist Thea Glenton Raknes.

Sporliste

  1. The Mannequin Wakes
  2. Yes, We Can´t
  3. Know Your Velocity
  4. Grand Siblings
  5. Waterways & Altitude
  6. Even Bluer Pills
  7. Cold Waters
  8. The Nombers Game
  9. Sleeping On Sleepers
  10. The Buildings, Then The Trees

Lyttespor

Produktfakta

Utgitt 2010 Format CD
Sjanger Indierock Antall disker 1
Antall spor 10 Artist Monzano
Label Spoon Train Audio Bestillingsnummer STACD014

Anmeldelser

Andre produkter med samme artist(er)/medvirkende