Daydream Nation (CD)

Sonic Youth

Beklager, denne varen er for øyeblikket ikke tilgjengelig for bestilling. Legg inn e-postadressen din hvis du vil holdes oppdatert på endringer i bestillingsstatus.
Daydream Nation fra 1988 er et overgangsalbum i Sonic Youths karriere og en merkestein innen 80-tallets alternativ rock. Etter noen år i ytterkanten nærmet Sonic Youth seg mainstream-kulturen med større publikumsappell og bred anerkjennelse. Med forgjengeren Sister (1987) beveget bandet seg bort fra den rene støyrocken og mot mer tradisjonelle popstrukturer. De fortsatte denne veien på sitt femte og ambisiøse album, og med referanser som springer fra science fiction-forfatteren William Gibson, kunstneren Andy Warhol og drapsmannen Robert Chambers til Neil Young og ZZ Top omfavnet Sonic Youth både høyt og lavt i amerikansk kultur. Som studiotekniker fikk de med seg Nick Sansano, som inntil da hadde mest erfaring med hiphop (blant annet Public Enemy), mens det hele ble pakket inn i et ikonisk cover av den tyske kunstneren Gerhard Richter.

Daydream Nation fikk god mottagelse i samtiden, og har vokst til å bli anerkjent som en av tidenes viktigste alternative utgivelser - med fast plass når tiårets beste oppsummeres. Det er like naturlig at indie-bibelen Pitchfork kårer det til 80-tallets beste album som at Library of Congress har gitt det innpass i sin høythengende samling av utgivelser som er "culturally, historically, or aesthetically important, and/or inform or reflect life in the United States".

Sporliste

 1. Teen Age Riot
 2. Silver Rocket
 3. The Sprawl
 4. 'Cross The Breeze
 5. Eric's Trip
 6. Total Trash
 7. Hey Joni
 8. Providence
 9. Candle
 10. Rain King
 11. Kissability
 12. TRILOGY MEDLEY: The Wonder/Hyperstation/Eliminator Jr.

Lyttespor

Produktfakta

Utgitt 1988 Format CD
Sjanger Indierock Antall spor 12
Artist Sonic Youth Label Geffen
Leverandør Universal Music Bestillingsnummer 4245152

Anmeldelser