Den Kaldsteikte (CD)

Guro Kvifte Nesheim Og Mats Edén

179,00 17900
Klikk og hent i butikk Betal når du henter varen.
Laster inn
Bestillingsvare Sendes vanligvis innen 3-7 dager
Frakt fra 49,- Gratis frakt på alle ordrer over 1000,-
Beskrivelse
Velkjente slåtter, velkjent spillestil, men likevel friskt og fullt av overraskelser. Men det er ikke Guros friske og varierte slåttespill, eller de stilriktige men høyst originale improviserte stemme til Mats som er hovedsaken: det er to musikere som så tydelig finner stor glede i samspillet og spontan utforsking av nye muligheter i velkjent repertoar.

Norsk hardingfeletradisjon er i stor grad en solotradisjon, og den musikalske friheten det gir å spille alene, uten tanke på å følge en fast form av musikken, er høyt verdsatt. Når man spiller denne musikken sammen, i større eller mindre spelemannslag, mister man akkurat dette poenget, men får til gjengjeld gleden av samspill - å lage musikk sammen med andre.
Men hva om man kunne få både den musikalske friheten og samspillsgleden? Det er nettopp dette duoen Guro og Mats har fått til: Guro leder an, fri i formen som når hun spiller solo, men med fullt fokus på samspillet og å trekke med seg Mats når hun går nye veier i slåttene; Mats følger som en skygge, og improviserer stemmer, fargelegger og gir nytt lys i stadig skiftende sjatteringer: Tett samspill, men full musikalsk frihet i samme pakke! Resultatet er variasjon og lekenhet i rytmisk driv og fargerik intonasjon heller enn glatt perfeksjon; uttrykksfullhet mer enn framvising av korrekte slåtteformer.
Produktfakta
Utgitt 2020 Format CD
Sjanger Folkemusikk Antall disker 1
Antall spor 13 Artist Guro Kvifte Nesheim, Guro Kvifte Nesheim Og Mats Edén
Bestillingsnummer Taragot22
Sporliste
 1. Jondalen
 2. Taddeivsminne
 3. Enlitenkoseligen
 4. Denkaldsteikte
 5. Kursdreper'n
 6. Kjempe-Jo
 7. Fanten
 8. Fars
 9. Gjerstadspringar
 10. Ska°rsvikjen
 11. Vals Etter A°ni Smeland
 12. Riler Etter Ola Dyremyr
 13. Springar Etter Fredrikane

Andre produkter med samme artist(er)/medvirkende

Kunder som har sett på dette produktet er også interessert i