Det E Langt Å Gå Til Royal Albert Hall (CD)

Åge Aleksandersen

109,00 10900
Klikk og hent i butikk Betal når du henter varen.
Laster inn
Ubekreftet leveringstid Ikke på lager hos leverandør.
Frakt 39,- Gratis frakt på alle ordrer over 1000,-

Veteranen Åge har akkurat sluppet singelen ”Tenk Om”, en duett med Kari Rueslåtten som ble lagt til P1`s spillelister fra dag èn!


Dette er en helt ny låt fra det kommende albumet med både nytt og gammelt materiale, og har fått tittelen Det e langt å gå til Royal Albert Hall og kommer 10. juni.
Her er mange av Åges kjæreste klassikere gjennom tidene samlet, i tillegg til fire helt nye låter, bla «Tenk Om», en duett hvor Rueslåttens milde vokal står i denne balladen i fin og passende kontrast til Aleksandersens grove røst, en røst som har sunget seg inn i varmen i de norske hjem. "Tenk Om", som tidligere låter, kommenterer undrende vår samtid med politisk brodd. Det er over 40 år siden Åge skrev teksten til ”Det e langt igjen te Royal Albert Hall”. Det som var realiteten den gang, var at artisten selv var helt overbevist om at dit ville han aldri komme: - Prudence var i ferd med å legge inn årene, og det hele virket både meningsløst og håpløst. Våre ambisjoner om å erobre verden gikk ikke så bra for å si det mildt, uttaler Aleksandersen og legger til: - Sangen om Royal Albert Hall var den gang for meg et bilde på frustrasjon og en helt uoppnåelig drøm. Det å komme til Kirkenes, Hammerfest, Vinstra og Kvål var på mange måter svært nok for meg, og jeg så aldri noe poeng i å bruke tid og krefter på denne drømmen.

I juni i år, ei uke etter albumet Det e langt å gå til Royal Albert Hall slippes, er realiteten en ganske annen. Åge Aleksandersen & Sambandet står da på scenen i nettopp Royal Albert Hall. Konserten ble utsolgt på minutter, og en en gang så uoppnåelig drøm er ikke
lenger det. I bagasjen tar de også det nye materialet med seg. Det nye albumet åpner passende med ”Langt igjen te Royal Albert Hall”, og fortsetter deretter med en annen gammel klassiker, ei låt som åpner alle fotballkamper på Lerkendal Stadion, men som i dag verken finnes fysisk eller digitalt, nemlig ”Bilde Tå´n Ivers”. I tradisjon tro avsluttes også albumet slik alle Åge og Sambandets konserter avsluttes - med allsanglåta "Levva Livet".

Sporliste

 1. Det e langt igjen til Royal Albert Hall
 2. Bilde tå’n Ivers
 3. Tenk om - med Kari Rueslåtten
 4. Pengegaloppen
 5. Daidalos sønner
 6. Stein - med Trond Wiger
 7. Trondheimsnatt - med Line Sofie Sagmo Aleksandersen
 8. Danserinnen
 9. Sommernatt
 10. Linedans
 11. Medvind
 12. Veien hjem - med Henning Kvitnes og Violet Road
 13. Alkymisten
 14. 2412
 15. Høstsang
 16. Janne Ahonens smil
 17. Levva Livet (Live fra Trondheim Torg)

Produktfakta

Utgitt 2016 Format CD
Sjanger Rock Antall disker 1
Antall spor 17 Artist Åge Aleksandersen
Label WM Norge Bestillingsnummer 5054197108327