Epic Scrap Metal (CD)

Bigbang

Utgått vare. Denne varen er for tiden dessverre ute av produksjon. Fyll inn e-postadresse og klikk «overvåk» for å få e-post hvis varen blir tilgjengelig for bestilling.
Bigbangs åttende studioalbum har fått tittelen Epic Scrap Metal, inspirert av en gjenbruksstasjon frontmann Øystein Greni kjørte forbi i sin adopterte hjemby Los Angeles. Og nettopp det å skape noe nytt av gamle deler er jo noe av kjernen i rocken - det handler om å se muligheter, og ta tak i velkjente elementer for å skape noe nytt. Og dét er hva Greni og de øvrige bandmedlemmene har gjort denne gang.

Epic Scrap Metal er både betegnelsen på gammelt skrapmetall og en metafor for medtatte sjeler, men Bigbang høres langt fra slitne ut - den varierte oppfølgeren til glimrende Edendale (2009) inneholder blant annet festlåta "Cigarette" og den skjøre, men kraftfulle, singlen "Everybody And Their Broken Hearts". Greni har fått med seg det amerikanske stjerneskuddet Lissie på den dramatiske duetten "No One" og en gjeng folk fra hans eget nabolag i L.A. korer på "Cigarette", i tillegg til at både Thomas Seltzer og Thom Hell dukker opp på albumet. Ifølge bandet selv har inspirasjonen blitt hentet fra såpass ulike kilder som Led Zeppelin, Al Green, Sonic Youth, Van Halen, White Stripes og Tom Petty, men det er absolutt ingen tvil om at Epic Scrap Metal er tvers gjennom Bigbang. Skuldrene er lave, energien høy - og råskapen, nerven og energien er viktigere enn noen gang.Sporliste

 1. How Things Rot
 2. Everybody And Their Broken Hearts
 3. Cigarette
 4. Deserve Everything
 5. New Woman
 6. No One
 7. Cities Of The Plain
 8. Don´t Kill My Buzz
 9. Nothing Finished Yet
 10. Cape
 11. Don´t Believe In Change
 12. Epic Scrap Metal

Lyttespor

Produktfakta

Utgitt 2011 Format CD
Sjanger Rock Antall disker 1
Antall spor 12 Artist Bigbang
Label EMI Music Norway Leverandør Warner Music
Bestillingsnummer 509990969452

Anmeldelser