Everybody Loves Angels (CD)

Bugge Wesseltoft

Slippes 29/09
169,50 16950
Kan forhåndsbestilles - sendes vanligvis 1-2 dager før utgivelsesdato

Bugge Wesseltoft trenger ingen nærmere presentasjon og er både en en pioner og en institusjon i nyere norsk jazzhistorie. I tillegg til å være kjent verden over for sitt New Conception of Jazz og utgivelser på sitt eget label Jazzland, vil mange også forbinde ham med den vakre og stillfarne jule og vinterplaten ”It’s snowing on my piano”, utgitt på ACT i 1997. ACT sjefen Siggi Loch har helt siden den gang ønsket seg en ny solo piano plate med Bugge og nå kommer den altså endelig.
For å få den rette inspirasjonen, nærhet til storslått natur og ikke minst den rette klangen gikk turen til Lofotkatedralen for å spille inn en oppfølger på Steinway pianoet i katedralen. Bugge viderefører stemningen fra ”Snowing” med minimalistiske versjoner av salmer, folketoner, koraller og kjente popmelodier. Med varsomhet og lekenhet improviserer han rundt kjente melodier og stopper opp, puster, avventer og leker med tonene.
Bugge sier selv dette om platen: Nå er det 20 år siden Its snowing on my piano kom ut. Den er nok uten tvil den plata jeg har laga som flest mennesker har satt pris på. Det virker på meg som mange bruker plata nesten som en slags meditasjon i en stressa juletid. Jeg synes det er utrolig fint å vite at musikk jeg har spilt kan bety noe for folk som hører på. Derfor føles det ok å lage en oppfølger 20 år etter. Ikke julemusikk denne gangen men låter jeg har et forhold til og som jeg har spilt inn med samme idé som da jeg lagde juleplata. Improvisasjon, ro og fred. Om noen kan ane en inspirasjon fra naturen er nok det korrekt. Natur spiller en stadig større rolle for meg i mitt liv. Både glede over noe av det fineste vi har og frykt for store framtidige endringer

Sporliste

 1. Es sungen drei Engel
 2. Bridge Over Troubled Water
 3. Koral
 4. Angel
 5. Reflecting
 6. Morning Has Broken
 7. Salme
 8. Blowing In The Wind
 9. Angie
 10. Locked Out Of Heaven
 11. Let It Be

Produktfakta

Utgitt 2017 Format CD
Sjanger Jazz Antall disker 1
Artist Bugge Wesseltoft Label ACT
Leverandør Musikkoperatørene Bestillingsnummer ACT98472

Anmeldelser