Everyday Robots (CD)

Damon Albarn

179,00 17900
Sendes vanligvis innen 5-10 dager
Blur-frontmann, Gorillaz-sjef og selverklært samarbeidsfantast: Damon Albarn har vært plateartist i mer enn 20 år, men det er først med Everyday Robots han slipper sitt første soloalbum. De tolv låtene er blant hans mest selvbiografiske noensinne, med direkte og personlige tekster omkranset av et relativt spartansk, hovedsakelig lavmælt lydbilde som likevel er rikt på tekstur. Her er Gorillaz' dubinfluenser, orkestrale partier og stemningsfulle elektroniske effekter, med hørbar inspirasjon fra blant annet Karibia og Afrika så vel som England. Lydbildet tatt i betraktning faller det seg svært naturlig at legenden Brian Eno bidrar på to spor (synth på "You & Me", vokal på "Heavy Seas Of Love"), mens Natasha Khan fra Bat For Lashes gjør subtil bakgrunnsvokal på "The Selfish Giant".

Albumets mest spretne øyeblikk kommer i form av "Mr. Tembo", en lystig gospelserenade til - av alle ting - en elefantbaby Albarn møtte i en dyrehage i Tanzania. Ellers er Everyday Robots i all hovedsak en myk, ettertenksom og vakker utgivelse. Svært vakker.

Everyday Robots ble innspilt i Damon Albarns eget Studio 13 i London og er produsert av XL Recordings-sjef Richard Russell (Gil Scott-Heron, Bobby Womack).

Sporliste

 1. Everyday Robots
 2. Hostiles
 3. Lonely Press Play
 4. Mr Tembo
 5. Parakeet
 6. The Selfish Giant
 7. You & Me
 8. Hollow Ponds
 9. Seven High
 10. Photographs (You Are Taking Now)
 11. The History Of A Cheating Heart
 12. Heavy Seas Of Love

Produktfakta

Utgitt 2014 Format CD
Sjanger Rock Antall disker 1
Antall spor 12 Artist Damon Albarn
Label Parlophone Leverandør Warner Music
Bestillingsnummer 0825646331314

Anmeldelser