Featherbrain (CD)

Hanne Hukkelberg

Beklager, denne varen er for øyeblikket ikke tilgjengelig for bestilling. Legg inn e-postadressen din hvis du vil holdes oppdatert på endringer i bestillingsstatus.
Fantastisk fjerdealbum fra en av Norges mest særegne artister, anmeldt til terningkast 6 i Dagsavisen.

Hukkelbergs musikk har alltid vært preget av evnen til å hoppe uanstrengt mellom sjangre, og hennes tre første album var alle definert av distinkte lydbilder: Debuten Little Things (2005) var eksentrisk og eventyrlysten, oppfølgeren Rykestrasse 68 (2007) varm og lyrisk, mens Blood From A Stone (2009) utforsket et stort, romantisk indierock-lerret inspirert av artister som Cocteau Twins, Pixies, PJ Harvey og Sonic Youth. På sitt fjerde studioalbum, kritikerroste Featherbrain, plukker hun de beste elementene fra hvert av dem.

Ved å kombinere støyende gitarer, tunge rytmer, lyrisk letthet og et underfundig, vindskeivt lydbilde, skaper Hukkelberg en slags antikk popmusikk, kraftfull og sårbar på samme tid. Featherbrain er utvilsomt et utfordrende album, eksentrisk i både instrumentering (her er alt fra tekanner til mobiltelefoner) og struktur - men samtidig så melodiøst og følsomt utformet at helheten blir forbløffende fengende.

Featherbrain ble skrevet i New York i 2010, samme år som Hukkelberg turnerte med Wilco. Albumets siste spor, nydelig nedstrippede "Erik", er en duett med 88 år gamle Erik Vister.

Sporliste

  1. Featherbrain
  2. Noah
  3. I Sing You
  4. My Devils
  5. Too Good To Be Good
  6. SMS
  7. The Time And I And What We Make
  8. You Gonna
  9. Erik

Lyttespor

Video

Produktfakta

Utgitt 2012 Format CD
Sjanger Indierock Antall disker 1
Antall spor 9 Artist Hanne Hukkelberg
Label Propeller Recordings Leverandør Musikkoperatørene
Bestillingsnummer PRR51

Anmeldelser