Trygg E-Handel

Frottée

Beklager, denne varen er for øyeblikket ikke tilgjengelig for bestilling. Legg inn e-postadressen din hvis du vil holdes oppdatert på endringer i bestillingsstatus.

Bare et halvt år etter kritikerroste Myk Handduk (2011) følger Bodøkollektivet Frottée opp med sitt tredje album, nok en gang med utelukkende norske tekster. 

Trygg E-Handel er et tilbakeskuende album, både tekstmessig og musikalsk. Tekstene er til dels hentet fra en svunnen tid, fra tiden før Bodø ble satt på kartet, fra en kultur som vi er i ferd med å miste. Trygg E-Handel er et forsøk på å holde fast ved noe av det vi var, og som vi fortsatt kan være. 

Albumet er spilt inn med utelukkende akustiske instrumenter, og i all hovedsak live i studio. Platetittelen er hentet fra et dikt av Marianne Dahlmo, som er en av tekstene Frottée her har tonesatt - syv av de elleve sporene på albumet har nemlig lånte tekster fra lokale størrelser som Bjørn Jervås, Tungtvann, Per Knutsen, Arild Berg, Geir Lundestad, deler av Kråkesølv og selvfølgelig han Morten Abel. Fylkesstipendiat Gjermund Larsen bidrar på fele på tre låter. Bildene på albumomslaget er fra selve det gamle sildekontoret mellom Mørkved og Nedre Hunstadmoen, i retning Støver, Marianne Dahlmo skriver om, og all omslagskunst er laget og håndtegnet av han Per Sundnes selv. 

Sporliste

 1. Kainn førhaindssbestelles
 2. Vaksinedebatten (For / Mot / Veit ikkje (sett kryss))
 3. Telefon fra han pappa
 4. Sør for navlen, nord for knææt
 5. (#)
 6. Grønt lauv i snyen (feat. han Noddi og han Moddi, ikkje han Toddi)
 7. Bra kurs
 8. Tenketank, en politisk suite; i. Minibank ii. Stemmesank iii. Sildestank
 9. Samordna opptak
 10. Kor. Va du?
 11. Mjuk vinyl

Produktfakta

Utgitt 2015 Sjanger Hardcore, Indierock, Kor, Litteratur, Pop, Viser
Artist Frottée Label Duftlys Recordings
Bestillingsnummer FROTT007

Anmeldelser