Habbestad: Quattro Stazioni (CD)

Vertavo Quartet

199,00 19900
Klikk og hent i butikk Betal når du henter varen.
Laster inn
Bestillingsvare Forventes på lager innen 5-10 dager
Frakt fra 49,- Gratis frakt på alle ordrer over 1000,-
Beskrivelse
Denne CD-en gir et godt bilde av Kjell Habbestads kammermusikalske verk. Vertavokvartetten presenterer komponistens to strykekvartetter, og, sammen med Björn Nyman, en klarinettkvintett. I tillegg bidrar Björn Nyman og Sveinung Bjelland med et Divertimento for klarinett og piano.
Kjell Habbestads musikk innebærer ofte en fortelling. Tittelen på utgivelsen, Quattro stazioni, refererer til Strykekvartett nr. 1, med samme navn, men kan også stå som en overordnet benevnelse på de fire verkene representerte på CD’en; fire stasjoner i komposisjons-virksomheten; eller fire ulike tilnærminger til komponistens musikalske uttrykk i tid, rom og sted. ‘Reisen’ starter i 1989 med Strykekvartett nr. 1 – Quattro stazioni, og ender i 2013, med Strykekvartett nr. 2. Mellom disse ‘stasjonene’ (om enn i annen rekkefølge på CD-en) kommer så klarinettkvintetten Air d’été suédois (2009) og Divertimento for klarinett og piano (2010).
Strykekvartett nr. 1, Quattro stazioni, tar utgangspunkt i geografisk konkrete stasjoner: Holon i Israel, Roma i Italia, Kirkwall på Orknøyene og Vassenden i Hardanger – i form av melodisk tradisjonsmateriale som har oppstått disse stedene.
Strykekvartett nr. 2, tar sitt kreative utgangspunkt i poesi av ulike forfattere; et vokalt prinsipp overført til det instrumentale. Klarinettkvintetten Air d’été suédois, (Svensk sommerluft/-tone) tar skrittet fullt ut og forsøker å formidle et tekstlig budskap gjennom musikk.
Divertimento for klarinett og piano er derimot ‘fritt’ fra både musikalsk og tekstlig opphavsmateriale, men opptar seg i en viss grad av et annet retorisk prinsipp: den klassiske sonatesatsformen.
Komponist Kjell Habbestad, som også er kirkemusiker av utdannelse, er professor i musikkteori og komposisjon ved Norges musikkhøgskole. Han har tidligere gitt ut to CD-er på LAWO Classics: Gaudeamus (LWC1031) med organist Harald Rise og Et nox in diem versa (LWC1136) med Latvia Radiokor. For den siste utgivelsen ble han nominert til Spellemannpris (2018) som ‘Årets komponist’.
Sporliste
  1. I. Impetuoso
  2. II. Affettuoso
  3. III. Misterioso
  4. IV. Giocoso
  5. I. Allegro Espansivo
  6. II. Adagio E Molto Tranquillo
  7. III. Scherzo. Allegro Giocoso
  8. IV. Finale. Allegro Energico
  9. Air D'été Suédois, Op. 85
  10. Divertimento, Op. 86
Produktfakta
Utgitt 2020 Format CD
Sjanger Klassisk Antall disker 1
Artist Kjell Habbestad, Vertavo Quartet Bestillingsnummer LWC1193