Hellstenius: Past & Presence (CD)

Tora Augestad

199,00 19900
Klikk og hent i butikk Betal når du henter varen.
Laster inn
Ubekreftet leveringstid Ikke på lager hos leverandør.
Frakt fra 49,- Gratis frakt på alle ordrer over 1000,-
Beskrivelse
«Past & Presence» er i sin helhet viet til orkestermusikk av Henrik Hellstenius, med hovedvekt på vokalverk skrevet for mezzosopran Tora Augestad. Hellstenius og Augestad har samarbeidet over mange år, fra operaen «Ophelias: Death By Water Singing» (LWC1098), som hadde premiere i 2005, frem til verkene som er på denne utgivelsen.

Hovedverket «As if The Law is Everything» er skrevet til Augestad, både tekstlig og musikalsk. Sammen med poeten Øyvind Rimbereid har Hellstenius bygget en serie med portretter rundt Tora Augestads sceniske og sanglige personlighet. Verket kretser rundt lov som tema – samfunnets lover, universets lover og kjærlighetens lover. Augestad fortolker ulike «roller» og scener i stykket, som har form av en sangsyklus.

«Dichterliebe» er Hellstenius’ re-komponerte versjoner av noen av sangene i Robert Schumanns berømte verk. Her møter Schumanns linjer og Heinrich Heines tekst en moderne instrumentasjon og kompositorisk blikk. Hellstenius tar i bruk sin kompositoriske fantasi for å fortolke disse evige sangene i vår tid.

Klarinettkonserten «Still Panic» er skrevet til solist Diego Lucchesi og Bergen Filharmoniske Orkester, her under ledelse av sjefdirigent Edward Gardner. Verket er en reise i en panisk tilstand som er i konstant endring. Fra et sett med hysterisk roterende figurer vikler verket seg ut i en lang organisk form. I spillet mellom orkesteret og solisten Diego Lucchesis bassklarinett utvikles et rikt uttrykk som spenner fra en underliggende og dempet uro til ekspressive følelser av panikk.

Henrik Hellstenius er en av våre mest markante komponister, med en karriere som spenner over tre tiår. Hellstenius viser en konstant appetitt på utforskning og utvikling av sitt kunstnerskap, som omfatter alt fra opera og musikk til dans og teater til orkesterverk og kammermusikk.

Tora Augestad føler seg like hjemme i konsertsaler som på teater- og kabaretscener og samtidsmusikkarenaer. Hun søker stadig nye utfordringer sammen med sine ulike ensembler. Resultatet er en oppsiktsvekkende variert merittliste og et imponerende omfattende kunstnerskap.
Sporliste
 1. The Law
 2. To Be
 3. The Stars
 4. The Laws of Nature (First Part)
 5. She Who Fell
 6. The Laws of Nature (Second Part)
 7. Epilogue
 8. Still Panic
 9. Im Wunderschönen Monat Mai
 10. Aus Meinen Tränen Spriessen
 11. Die Rose, Die Lilie, Die Taube, Die Sonne
 12. Ich Will Meine Seele Tauchen
 13. Und Wüßten's Die Blumen, Die Kleinen
 14. Das Ist Ein Flöten Und Geigen
 15. Hör' Ich Das Liedchen Klingen
 16. Ich Hab Im Traum Geweinet
Produktfakta
Utgitt 2021 Format CD
Sjanger Klassisk Antall disker 1
Artist Bergen Philharmonic Orchestra, Tora Augestad Bestillingsnummer LWC1229

Kunder som kjøpte dette produktet kjøpte også