Helt Om Natten, Helt Om Dagen (CD)

Lars Vaular

Beklager, denne varen er for øyeblikket ikke tilgjengelig for bestilling. Legg inn e-postadressen din hvis du vil holdes oppdatert på endringer i bestillingsstatus.
Med nasjonal anerkjennelse, tre strake hitsingler og Spellemannominasjon under beltet vil nok mange beskrive 2009 som det store gjennombruddsåret for bergensrapper Lars Vaular. Få var nok likevel forberedt på hitsingle og partylåt "Rett Opp Og Ned", technobangeren som åpnet 2010 med å gjøre Vaular til konge av dansegulvet og en enda større snakkis enn han allerede var.

Helt Om Natten, Helt Om Dagen inneholder selvbiografiske tekster om outsidere, drømmer, rus og blodslit. Albumet er delvis produsert av Vaulars trofaste følgesvenn og produsent Anand Chetty, med bidrag fra norsk hip hops yppersteprest Tommy Tee, fremadstormende Thomas Eriksen, Pass It-DJ Nasty Kutt og foreløpig mer ukjente Peewee fra Bergen.

På sitt tredje album bedriver Lars Vaular norsk nybrottsarbeid hva gjelder både tekster og lydbilde. Helt Om Natten, Helt Om Dagen byr på låter i spennet mellom rendyrket hip hop og fengende technobeats, med solid popteft som binder det hele sammen. Raplåta "Kem Skjøt Siv Jensen?" har forutsigbart nok fått en hel del oppmerksomhet, mens Vaulars kommentar er at han benytter seg av FrP-koden heller enn å knekke den. Nevnte "Rett Opp Og Ned" er den mest klubbvennlige låta her, men også andre steder flørtes det med elektroniske elementer ("Utenfor Oslo, utenfor overalt" med danske Nephew, "Neeei", "Supermaria"). Melankolske "Leah", hvor bergenseren har fått med seg bysbarnet Verk og rockepresten Bjørn Eidsvåg, oser crossoverpotensiale, mens "Klokken fem om natten" (med Huntsville, Alabama-duoen G-Side) lunter avgårde i groovy soullandskap.

Kred har aldri stått spesielt høyt på Vaulars ønskeliste, og muligens er det den innstillingen som gjør at både hip hop-hoder og musikkinteresserte generelt trykker ham til sitt bryst. En enklere og mer sannsynlig forklaring er at fyren lager variert musikk det er beint fram umulig å ikke få fot for.

Denne utgaven inneholder to bonuslåter.

Sporliste

 1. Alt eg har å si
 2. Neeei!
 3. Lille rapper
 4. En eneste
 5. På tide
 6. Kem skjøt Siv Jensen
 7. Utenfor Oslo, utenfor overalt (m/Nephew)
 8. Rett opp og ned
 9. Supermaria
 10. En av oss to (m/Thea Hjelmeland)
 11. Klokken fem om natten (m/G-side)
 12. Synger på siste verset ((m/Pete'n)
 13. Leah (m/Verk og Bjørn Eidsvåg)
 14. Helt om natten, helt om dagen (m/Jesse Jones)
 15. Julaften
 16. Solbriller på - (bonusspor)
 17. Gi meg no bass - (bonusspor)

Lyttespor

Produktfakta

Utgitt 2010 Format CD
Sjanger Hip Hop Antall disker 1
Antall spor 17 Artist Lars Vaular
Label NMG/G-Huset Leverandør Playground
Bestillingsnummer NMG-G1004

Anmeldelser

Kunder som har sett på dette produktet er også interessert i