Mother - Signert Utgave (Begrenset Antall) (CD)

Highasakite

199,00 19900
Klikk og hent i butikk Betal når du henter varen.
Laster inn
Lagervare 2+ på nettlager
Frakt fra 49,- Gratis frakt på alle ordrer over 1000,-
Beskrivelse

Signert av Highasakite

Norges største band er endelig tilbake, og det med et stort, musikalsk smell. Etter å ha sluppet to smakebiter i september gir Highasakite nå ut to nye låter som viser helt forskjellige sider av bandets univers. Samtidig har de også den store gleden av å offentliggjøre at albumet "Mother" slippes 28. januar 2022.

Med blant annet en rekke Spellemannpriser, to ganger forhåndsutsolgte Oslo Spektrum, en mengde utsolgte arenakonserter og storslåtte headliner-konserter på alle de største norske festivalene, og ikke minst førsteplasser på både salgslistene og radiolistene, er Highasakite utvilsomt kjent for de fleste. Bandet har opparbeidet en massiv fanskare og mottatt fantastisk kritikk for sitt rike lydbilde bestående av alt fra store ballader til hardtslående hits. Nå er tiden endelig inne for Highasakite til å vise et nytt og friskt musikalsk uttrykk som ble dyrket frem under nedstengningen.

Dobbelsingelen "Love him anyway" og "Autopsy" viser to veldig forskjellige sider av et band som stadig er i stand til å utvikle seg. Som tidligere er det er stort, det er vakkert, det er smart, og det er rett og slett ekstremt godt håndverk Highasakite serverer. Men, vi får også høre deler av bandet vi ikke har blitt presentert for før. På den ene siden finner vi 70-tallsinspirerte "Love him anyway", som utvilsomt er en sterk og fengende radiosingel som på mange måter er svært gjenkjennelig fra tidligere. Samtidig tilfører den noe helt nytt.

Ingrid og Trond forteller følgende om "Love him anyway":

- "Vi hadde en idé om å gå noe tilbake til 70-tallet, samtidig som man skal høre at det er moderne og i 2021. Trond fant noen gamle samples som vi likte med en gang, og som ga et grunnlag for en 70-talls og dansete vibb vi bygget videre på. Resultatet er noe vi er skikkelig stolte av, og en låt vi selv mener er en av de åpenbare singlene på plata."

På den andre siden finner vi den nærmest berghainske klubblåten "Autopsy", som presenterer et helt annet ytterpunkt i Highasakites musikalske univers. Selv som den kanskje er et lite utskudd, og representerer et sound man ikke vil høre mye mer av på det kommende albumet, vil du senere kunne se en puslespillbrikke som passer godt inn i helheten i "Mother".

- "Til å begynne med var låta bare det som senere har blitt den første delen. Deretter var planen å lage en synthbasert slutt. Kort fortalt ballet det på seg, og låta utviklet seg til å bli noe vi har ønsket å lage lenge. Se for deg et stort rom med massive betongvegger, psykotisk rave, strobete neonlys, og svette som renner ned fra veggene. Stemmen vi hører er en sample av en kvinne som prater om sin angst og forfølgelsesparanoia. Låta kunne godt ha vart i over 20 minutter for vår del, eller enda lenger, men vi landet på rundt halvparten."

Parallelt med singelslippene offentliggjør Highasakite at albumet "Mother" kommer til å se verdens lys den 28. januar. Albumet inneholder totalt ti spor, og kan ikke sies å være annet enn det mest helhetlige vi har hørt fra bandet noensinne. Samtidig er det spekket av knallsterke låter som står svært sterkt alene.

Ingrid uttalte følgende om førstesinglene som ble sluppet i september, noe som også gjelder både de nye singlene og det kommende albumet:

- "Prosessen begynte egentlig allerede i slutten av 2018 for min del, og den har vært både nøye og lang. I en mørk tid etter coronaens utbrudd har arbeidet med den nye musikken på mange måter vært et lys i mørket og et fast holdepunkt. Det har gitt meg en enorm kunstnerisk motivasjon i en ellers umotiverende tid for mange. Jeg er utrolig stolt av det vi har laget, og gleder meg til å vise det frem."

Begge singlene er produsert av Trond Bersu og Kristoffer Bonsaksen, i Highasakite sitt eget studio i Oslo.

Trond har følgende å fortelle om produksjonen:

- "Når det gjelder produksjon av den nye musikken følte vi at det var på høy tid å snu ting litt på hodet og dyrke ytterpunktene litt mer. Jeg er utrolig glad for at vi ikke har gjort noen kompromisser, heller bare kjørt på enda lenger ut i den retningen vi hadde lyst til. Vi hadde ikke lyst til å tilpasse oss et format som gjerne forventes i dagens mer strømlinjeformede popmusikk, men virkelig følge visjonen vi hadde gjennom hele prosessen.

Jeg tror og mener dette er det beste vi har laget noensinne og gleder meg skikkelig til å få dette ut i verden."

Sporliste
  1. I just moved here
  2. Mother
  3. Atomic Sparks
  4. Keep it alive
  5. Under the same sky
  6. Love him anyway
  7. Tell her yourself
  8. So cold
  9. Autopsy
  10. Can I come home
Lyttespor
Produktfakta
Utgitt 2022 Format CD
Sjanger Pop Antall disker 1
Artist Highasakite Bestillingsnummer PRR473SIGN

Kunder som kjøpte dette produktet kjøpte også

Andre produkter med samme artist(er)/medvirkende

Kunder som har sett på dette produktet er også interessert i