Hvoslef: Piano Concerto / Ein Traumspiel / Barabbas (CD)

Leif Ove Andsnes

143,20 14320 Veil. pris 179,00
Klikk og hent i butikk Betal når du henter varen.
Laster inn
Bestillingsvare Sendes vanligvis innen 2-5 dager
Frakt 39,- Gratis frakt på alle ordrer over 1000,-
Leif Ove og BFO feirer Hvoslef 80 år.
Leif Ove Andsnes og Bergen Filharmoniske Orkester avslutter året med en fødselsdagsgave til årets 80-års jubilant Ketil Hvoslef. Dette er en gave som vil klinge i lang tid: et album med tre førstegangsinnspillinger av Hvoslef! Kraftfull orkestermusikk fra en av vår tids virkelig egenartede komponistprofiler – kanskje med klaverkonserten som han har skrevet til Leif Ove som prikken over i-en!

Andsnes sier dette om verket: «Det er fascinerande korleis Ketil klarar å skape ein så sterk spaning og historieforteljing - samstundes som han er så gjennomsiktig. Tonespråket hans er så tydeleg. Det same gjeld haldninga hans til "less is more"- det har eg sett gjennom alle revideringane av klaverkonserten. Eg syns i tillegg at musikken hans er fylt med ei klassisk klårleik: ei underliggande spaning som eg syns er fascinerande. Det er noko eg ikkje klarar å setje ord på. Dette syns eg er veldig tydeleg i klaverkonsertens sistesats: her ulmar det av mange ulike spaningar som alle kjem opp og fortel ulike forteljingar. Dèt er noko som har fascinert meg heilt sidan starten.»

Jubilanten Hvoslef beskriver Andsnes som fortolker på denne måten: «Han er så klar og speler så presist. Og min musikk er avhengig av ekstrem presisjon. Det er nesten manisk - og det kan eg ikkje gjere noko med. Derfor kunne eg aldri fått noko betre enn han til å spele det! Han skjøner kor naudsynt presisheit er. Dette høyrest kanskje prosaisk ut for andre - men for meg betyr det veldig mykje.»

Produktfakta

Utgitt 2019 Format CD
Sjanger Klassisk Antall disker 1
Artist Ketil Hvoslef, Leif Ove Andsnes Bestillingsnummer PSC1375