I Ljuset Av Cornelis (CD)

Hans-Erik Dyvik Husby

109,00 10900
Sendes vanligvis innen 5-10 dager
I november 2010 hadde Cornelis premiere, med Hans-Erik Dyvik Husby (alias Hank von Helvete fra Turboneger) i rollen som den legendariske svenske trubaduren Cornelis Vreeswijk. Å bidra i filmen og på filmmusikken var dog ikke nok for Husby, som her viderefører samarbeidet med Jack Vreeswijk, Cornelis' sønn. På I Ljuset av Cornelis gjør de sammen sine egne tolkninger av visemesterens låter, med et resultat som er både spennende og utradisjonelt.

Sjelden har Vreeswijks musikk blitt tolket like nakent og slående som her, og spennvidden er fascinerende stor - på noen låter får visene være nettopp viser, mens vi på andre spor tas med på en reise ned i sjelens dypeste avgrunner. Inspirasjonen kommer fra den musikken Hans-Erik selv vokste opp med, som Spacemen 3, The Byrds, The Doors, The Velvet Underground, britisk pop og amerikansk vestkystrock. Og når han blander referansene med sin egen personlighet, skjer det noe helt spesielt. Han er ikke Cornelis Vreeswijk, noe han også er nøye med å påpeke, men de to kan trygt beskrives som sjelevenner. Og dersom Cornelis Vreeswijk hadde fått sitt gjennombrudd i 2011, er det ikke utenkelig at han ville hørt ut som dette.

Jack Vreeswijk som har fungert som musiker og produsent på ni av albumets låter. Tobias Fröberg står på sin side bak tre av de øvrige, og på disse sporene kan man høre Peter Morén og John Eriksson fra Peter, Björn & John.

Sporliste

 1. Sommarkort
 2. Cool water – på den gyllene freden
 3. Balladen om Fredrik Åkare och den söte Cecilia Lind
 4. Felicia adjö
 5. En fattig trubadur
 6. Somliga går med trasiga skor
 7. Deirdres samba
 8. Vaggvisa
 9. Till Jack
 10. Visa i vinden
 11. Elisabeth
 12. Tomtebloss
 13. Ballad om en gammal knarkare

Lyttespor

Produktfakta

Utgitt 2011 Format CD
Sjanger Rock Antall disker 1
Antall spor 13 Artist Hans-Erik Dyvik Husby
Label WM Sverige Leverandør Warner Music
Bestillingsnummer 5052498375226

Anmeldelser

Andre produkter med samme artist(er)/medvirkende