Inngår i
143,20 14320 Veil. pris 179,00
Klikk og hent i butikk Betal når du henter varen.
Laster inn
Bestillingsvare Forventes på lager innen 5-10 dager
Frakt fra 49,- Gratis frakt på alle ordrer over 1000,-
Beskrivelse
Fløytisten Patrick Shaw Iversen samarbeidet og turnerte med Inga Juuso fra 2002 frem til hun gikk bort i 2014. I løpet av disse årene ble det gjort en rekke vokalopptak med Inga Juuso som frem til nå har ligget urørt. Opptakene viser hennes utrolige evne til å omfavne forskjellige musikkuttrykk uten å gi slipp på joiken som den bærende kraften og naturlige midtpunkt i musikken.
Dette materialet er nå blitt utviklet til albumet Inga Juuso – Tribute der Inga Juusos joik møter Patrick Shaw Iversens musikk. Albumet er produsert i samarbeid med Roger Ludvigsen.
Inga Juuso var regnet som Sàpmis ubestridte dronning innen joik og en svært kunnskapsrik kulturbærer av samiske vokaltradisjoner - ikke bare fra Norge, men også Sverige, Finland og Russland. Denne kunnskapen delte hun generøst gjennom samarbeidsprosjekter i alt fra klassisk musikk til etnisk og jazz. Hun samarbeidet med en rekke ulike musikere, og ble den første fast ansatte fylkesjoikeren i landet. Inga Juuso ble forbilde for flere samiske artister, blant annet Mari Boine. Inga Juuso var kjent for sitt store mangfold i stemmebruk, med en rå og gripende røst og en inngående kunnskap om tradisjonell joik. Juuso var ikke fremmed for å prøve ut nye uttrykk, noe som gav henne en høy stjerne blant yngre joikere. I 2011 fikk hun Spellemannprisen i åpen klasse for CD-en Bálggis med gruppa Bárut.
Sporliste
  1. Mu Eallin (My Life)
  2. Válgun Guoikán
  3. Elle Sunná
  4. Muorat Cirrot (The Trees Are Crying)
  5. Ovllá Juhán Ásllat
  6. Vuonnabahta
  7. Moraš Calmmit (Sorrowful Eyes)
  8. Geasseidja (Summer Night)
  9. Gumpe (The Wolf)
  10. Bekká Ántte
Produktfakta
Utgitt 2021 Format CD
Sjanger Folkemusikk Antall disker 1
Antall spor 10 Artist Inga Juuso, Patrick Shaw Iversen, Roger Ludvigsen, Kjetil Dalland
Bestillingsnummer DAT99 Serie Samiske artister

Kunder som har sett på dette produktet er også interessert i