Ingfrid Breie Nyhus / Åshild Breie Nyhus - Grieg: Slåtter Opus 72 (CD)

Ingfrid Breie Nyhus

179,00 17900
Klikk og hent i butikk Betal når du henter varen.
Laster inn
Bestillingsvare Forventes på lager innen 5-10 dager
Frakt fra 49,- Gratis frakt på alle ordrer over 1000,-
Beskrivelse
Kan man revidere selveste Grieg? Pianisten Ingfrid Breie Nyhus gjør sin første solo-CD på Griegs eget flygel, i Griegs egen stue på Troldhaugen. Mesterverket Slåtter, op. 72, står på programmet – i en ny utgave der de opprinnelige slåtterytmene er med inn i Griegs musikk. Søsteren Åshild Breie Nyhus bidrar med de originale slåttene på hardingfele.

Grieg ga Johan Halvorsen i oppgave å notere ned slåttene etter Knut Dahles spill, ingen enkel oppgave. Nesten hundre år senere har professor Sven Nyhus transkribert Dahleslåttene igjen, etter opptak fra av Knut og sønnesønnen Johannes Dahle. Dette arbeidet har resultert i en ny og spennende utgave av Griegs op. 72, der de fokemusikalske dialektene i musikken er ivaretett. Søstrene Nyhus har med sin folkemusikalske bakgrunn og klassiske trening spesielt gode forutsetninger for å tolke denne musikken.

Ingfrid Breie Nyhus (f. 1978) har studert klaver i Oslo, Helsinki og Hannover, har vunnet en rekke priser, bl.a Den Norske Solistpris i 2005, og er en av Grieg 07s «Grieg Force-musikere». Åshild Breie Nyhus (f. 1975) er fjerdegenerasjons felespiller i sin familie fra Røros, og har også røtter i Hallingdal. Som solist på hardingfele har hun vært engasjert av flere symfoniorkestre i Norden.
Sporliste
  1. Slatter, Op.
  2. & The Knut Dahle SlatterOver
  3. Tracks
Produktfakta
Utgitt 2007 Format CD
Sjanger Klassisk Antall disker 1
Artist Edvard Grieg, Ingfrid Breie Nyhus, Knut Dahle, Åshild Breie Nyhus Label Simax Classics
Bestillingsnummer PSC1287