It's A Shame About Ray (CD)

The Lemonheads

Beklager, denne varen er for øyeblikket ikke tilgjengelig for bestilling. Legg inn e-postadressen din hvis du vil holdes oppdatert på endringer i bestillingsstatus.
Etter noen år som indiefavoritter fikk Boston-bandet The Lemonheads sitt store gjennombrudd med It's A Shame About Ray i 1992, deres femte album. Frontfigur Evan Dando ble tenåringsidol, posterboy og kred-yndling over natten, noe han dessverre kombinerte med en stadig mer utsvevende og selvdestruktiv livsførsel - men før skandaleoppslag og problemer på privaten tok overhånd, laget han popmusikk i særklasse. Og It's A Shame About Ray står seg fremdeles som et av 90-tallets definitive album.

Med bakgrunn i post-punken og et hjerte som banket hardt for countrymusikk fant Dando sitt naturlige uttrykk i powerpopen, en formel han perfeksjonerte på dette albumet. I løpet av en halvtime renner det ut et dusin superfengende låter i en så godt som sammenhengende hitparade. Evan Dando framstår som et nonsjalant og snublende bustehode, men der ligger da også av mye av sjarmen til Lemonheads: Dette er slacker-pop med presisjon og disiplin, servert som to minutter korte popeventyr hvor Dandos varme, fyldige stemme er i perfekt match med Julianna Hatfield. Bandets rufsete coverversjon av Simon & Garfunkels "Mrs. Robinson" ble den store hiten fra denne perioden, og senere inkludert som bonuslåt også på It's A Shame About Ray. Den tar likevel ikke glansen fra Evan Dandos egne låter, som skreddersydde for eviggrønne solskinnsdager uten en sky på himmelen.

Sporliste

 1. Rockin Stroll
 2. Confetti
 3. It's A Shame About Ray
 4. Rudderless
 5. Buddy
 6. Turnpike Down, The
 7. Bit Part
 8. Alison's Starting To Happen
 9. Hannah & Gabi
 10. Kitchen
 11. Ceiling Fan In My Spoon
 12. Frank Mills
 13. Mrs. Robinson

Lyttespor

Produktfakta

Utgitt 1992 Format CD
Sjanger Indierock Antall spor 13
Artist The Lemonheads Label Import
Leverandør Import Bestillingsnummer ATL82460.2

Anmeldelser