Inngår i
 • CD Nice Price - 3 for 250,-

Jord (CD)

Tove Bøygard

Denne varen er dessverre ikke tilgjengelig for øyeblikket. Legg igjen e-postadressen din for å få beskjed dersom varen blir tilgjengelig igjen.
Beskrivelse

Tove Bøygard har gitt ut 6 plater med eget materiale. Hun ble Spellemannsnominert i kategorien country med duoen Bøygard i 2014 for plata ”Blågras på Skrindo”, produsert av Jonas Fjeld. I 2017 gav hun ut den svært kritikerroste plata «Blåe Drag», og nå er hun klar med oppfølgeren «Jord». Den er i likhet med «Blåe Drag» spilt inn i Kleiva Studio med Freddy Holm som produsent og strengemester.

«Jord» er nærmest et konseptalbum der elementet jord går igjen som en rød tråd. Her er tanker rundt å flytte hjem til småbruket i Hallingdal (Jord), en hyllest til småkårsfolk gjennom livsfortellinga til en far, «ein småbrukar-og fabrikkarbeidar frå skrinn jord i Votndalen» (Småkårstestament), ei undring over den voksende egoismen og høyrepopulismen i verden (Hjarte), et sjelsettende møte med den omreisende som ilner til grasrot- og klassekamp (Ferdamann), en fortelling om bygdedyrets knugende grep (Mink), om vår streben etter å finne jordisk lykke og aldri bli helt fornøyd (Lukka) og om den største og altoppslukende leiken (Kjær Leik).

Alle låtene er skrevet av Tove, bortsett i fra «16 Tonn» som er en omdiktning av den legendariske, gamle gruvearbeiderlåten «Sixteen Tons» og låten «Rokk Ved Meg» som er Toves versjon av Dylan/Secor-låten «Wagon Wheel».

Hver låt får leve sitt liv på denne plata, den er spilt inn «live med alle mot alle» på tre fine dager hos Freddy i Halden, og sjangermessig varierer det fra countryviser til countrypønk. Tove hadde sine år i pønkband på Blitz, og tar med seg denne befriende energien i låtene «Stilla» (om lengsel) og «Fjør» (om å møte en hane som er høy på seg selv og som kunne hatt godt av å dele litt med andre). Som Tove selv sier det: «Visu og pønk går ut på akkurat det sama; tre grep og sanningi midt i trynet!»

Vokal: Tove Bøygard

Produsent og strengemester: Gitarer, fiolin, bratsj, chello, hardingfele, banjo, dobro, pedalsteel, lapsteel, mandolin, harpe, tangenter, munnspill, kor: Freddy Holm

Trommer og perkusjon: Eivind Kløverød

Bass og kor: Jørun Bøgeberg

Sporliste
 1. Hjarte
 2. Jord
 3. Småkårstestament
 4. Kjær Leik
 5. Stilla
 6. Rokk Ved Meg
 7. Tonn
 8. Fjør
 9. Mink
 10. Lukka
 11. Ferdamann
Produktfakta
Utgitt 2018 Format CD
Sjanger Country, Rock Antall disker 1
Artist Tove Bøygard Label Lucky B Records
Bestillingsnummer NOLBR1801