Inngår i kampanje
  • Norsk musikk på tilbud

Kühmstedt/Van Eyken/Reubke For Organ (CD)

Halgeir Schiager

159,20 15920 Veil. pris 199,00
Bestillingsvare Sendes vanligvis innen 2-5 dager
Frakt fra 49,- Gratis frakt på alle ordrer over 1000,-
SYMFONISK ORGELMUSIKK I TYSKLAND PÅ 1800-TALLET
Organist Halgeir Schiager ønsker med denne CD-en å vise eksempler på utviklingstrekk som preger tysk orgelmusikk midt på 1800-tallet. I denne perioden påvirkes orgelmusikken i økende grad av det symfoniske orkesteret. Dette gjør seg gjeldene i stadig større orgler med flere klangfarger og i musikk som får en mer bevegelig dynamikk.

Sentral i denne utviklingen er komponisten Franz Liszt, som godt hjulpet av rådgivere ser nye måter å utnytte orgelet på. Hans unge elev Julius Reubke komponerte en orgelsonate over Salme 94 som er blitt stående som et mesterverk. Sonaten har fulgt Schiager gjennom livet som orgelutøver, så det var naturlig å inkludere den på CD-en. I tillegg får vi høre verker av Friedrich Kühmstedt og Jan Albert van Eyken, som også bidro til den symfoniske utviklingen av orgelmusikken.

Orgelet i Sofienberg kirke, bygget av det tyske firmaet Eule i 2014 og klanglig inspirert av tysk orgelbygg på 1800-tallet, har de egenskapene som gjør det spesielt godt egnet til å gjengi de utvalgte verkene.

Halgeir Schiager studerte orgel i Oslo, München og Strasbourg, og tok doktorgraden ved Norges musikk-høgskole i 2008. Han har spilt konserter over hele Europa, og deltatt på en rekke kritikerroste ut-givelser, bl.a. en serie med samtlige orgelverker av den tsjekkiske komponisten Petr Eben på Hyperion. I 2001 mottok han Kritikerprisen.

Fra 2019 er Schiager kantor i Ullern menighet i Oslo og arrangerer en orgelkonsertserie i Paulus og Sofienberg kirker.

Produktfakta

Utgitt 2020 Format CD
Sjanger Klassisk Antall disker 1
Artist Halgeir Schiager Bestillingsnummer LWC1205

Kunder som har sett på dette produktet er også interessert i