Life Is People (CD)

Bill Fay

Beklager, denne varen er for øyeblikket ikke tilgjengelig for bestilling. Legg inn e-postadressen din hvis du vil holdes oppdatert på endringer i bestillingsstatus.
Den engelske sangeren, pianisten og låtskriveren Bill Fay har vært en kulthelt siden han på tidlig 70-tall ga ut sin selvtitulerte debut (1970) og oppfølgeren Time Of The Last Persecution (1971). Hele 41 år etter sistnevnte er han endelig tilbake - og det med et album så gjennomført nydelig at det fortjener et stort og lydhørt publikum.

Life Is People er en frodig utgivelse der Fays modne, lett skjøre vokal omsluttes av blant annet piano, orgel, akustiske og elektriske gitarer, cello, strykere og et gospelkor. Jeff Tweedy fra Wilco bidrar med vokal, mens Fay gjør en magisk versjon av Wilcos "Jesus Etc.". De britiske anmelderne har selvfølgelig strødd om seg med superlativer: Mojo smeller til med 5 av 5 og stempelet "Instant Classic", mens Uncut gir 9 av 10.

Life Is People ble til i samarbeid med den amerikanske produsenten Joshua Henry, oppvokst med farens Bill Fay-vinyler og inspirert av britens enorme samling demolåter. Fay og Henry spilte inn albumet sammen med den Grammy-vinnende teknikeren Guy Massey (The Beatles, Spiritualized) og et band bestående av blant andre gitarist Matt Deighton (Oasis, Paul Weller), trommis Tim Weller (Noel Gallagher, Goldfrapp) og keyboardist Mikey Rowe (High Flying Birds, Stevie Nicks) - i tillegg til at Ray Russell og Alan Rushton, som begge spilte på Time Of The Last Persecution, bidrar på flere låter.

Sporliste

 1. There Is A Valley
 2. Big Painter
 3. Never Ending Happening
 4. This World
 5. The Healing Day
 6. City of Dreams
 7. Be At Peace With Yourself
 8. Jesus, Etc.
 9. Empires
 10. Thank You Lord
 11. Cosmic Concerto (Life Is People)
 12. The Coast No Man Can Tell

Lyttespor

Video

Produktfakta

Utgitt 2012 Format CD
Sjanger Rock Antall disker 1
Antall spor 12 Artist Bill Fay
Label Dead Oceans Bestillingsnummer DOC061CD

Anmeldelser