Lighthouse (CD)

Elvira Nikolaisen

Beklager, denne varen er for øyeblikket ikke tilgjengelig for bestilling. Legg inn e-postadressen din hvis du vil holdes oppdatert på endringer i bestillingsstatus.
Det skulle ta Elvira Nikolaisen tre år å følge opp Indian Summer fra 2008. Tredjealbumet Lighthouse er da også et ambisiøst prosjekt med mange involverte, hvor Nikolaisen viser seg som en artist i utvikling. Første single fra albumet var fengende "Nothing To Lose", en tidløs poplåt som med lekkert gitarspill og småfrekk smak av den amerikanske vestkysten setter tonen også for resten av albumet. Inspirasjonen fra 60- og 70-tallet kler Nikolaisens myke vokal og lette pianospill minst like bra som før, en kombinasjon som gjør Lighthouse til en ytterst behagelig lytteopplevelse.

Albumet er produsert av storebror Emil Nikolaisen, hovedperson i kritikeryndlingene Serena-Maneesh, som her har tatt med seg et norsk stjernelag: Med tekniker Christian Engfeldt (Cato Salsa Experience, The Lionheart Brothers, Marit Larsen) bak roret, har Emil holdt i alle tråder og selv spilt gitar. Bandet har ellers bestått av trommis Olaf Olsen (Bigbang) og Elviras faste bassist Ole Kristian Wetten som grunnstamme, mens gitaristene Remi Christiansen, Trond Mjøen og Jo Schumann alle har satt sitt eget preg på albumet. Cato "Salsa" Thomassen og Håvard Krogedal har bidratt på Wurlitzer og Rhodes, mens Christer Engen har spilt perkusjon. Strykere og blås er det den amerikanske avantgarde-komponisten Joshua Stamper som har arrangert, dirigert og spilt inn i New Jersey. Koringene er gjort av blant andre Ole Johannes Åleskjær (The Loch Ness Mouse).

Sporliste

  1. Change
  2. Close To The Water
  3. Rendezvous
  4. Lighthouse
  5. In Your Car
  6. Time
  7. When Love Is New
  8. Nothing To Lose
  9. Still Paying
  10. Cry The Good Tears

Lyttespor

Produktfakta

Utgitt 2011 Format CD
Sjanger Pop Antall disker 1
Antall spor 10 Artist Elvira Nikolaisen
Label Columbia Leverandør Sony
Bestillingsnummer 0886978610522

Anmeldelser