Love Vs Money (CD)

The-Dream

Beklager, denne varen er for øyeblikket ikke tilgjengelig for bestilling. Legg inn e-postadressen din hvis du vil holdes oppdatert på endringer i bestillingsstatus.
Låtskriver og produsent Terius "The-Dream" Nash har, i partnerskap med beats-virtuoso Christopher "Tricky" Stewart, vært ansvarlig for megasuksesser som Rihannas "Umbrella" og Beyoncés "Single Ladies". Debuten som soloartist kom i 2007, i form av Love/Hate: underholdende, med sine absolutte høydepunkter, men ikke akkurat feilfri. Med Love Vs Money klarer han derimot det så få av hans stjerneprodusentkollegaer klarer, nemlig selv å gi ut et bunnsolid soloalbum. Den selverklærte "radio killa ... R&B gorilla" pøser ut vittige, sexy (gjett én gang hva som er gjennomgangstema her) låter med masse kjøtt på beina. Låtene er intrikate, fylt til randen med instrumenter, effekter og bakgrunnsvokal, uten noen gang å tippe over i det masete.

"Walkin' On The Moon", med gjestevers av Kanye, er prima, Michael Jackson-influert vare - en lettbent, futuristisk og latterlig dansbar liten sak. Påfølgende "My Love" er klassisk R&B, med en behagelig kontrollert Mariah Carey-vokal. Sistnevnte nevnes for øvrig i ubeskjedne "Put It Down": The-Dream har kanskje ikke Ushers stemme, men han kan jaggu få deg til å synge som Mariah. Albumet er gjennomsyret av enhver klisje i R&B-boka, men selv de klammeste metaforene har en vri som trekker smilebåndet i retning opp. "I'm all up on you / Like a monster truck", anyone? Smygeren "Kelly's 12 Play" er en utilslørt ode til R.Kelly, et åpenbart musikalsk forbilde, bonussporet "Let Me See The Booty" (med Lil' Wayne) er mørk minimalisme à la The-Dream. Singlen "Rockin' That Shit" leverer varene så det holder med småskitten synth, Timbaland-tunge beats og et bakteppe av lyse "oooh oooh", mens den episke seks-og-et-halvt minutt lange "Fancy" gir et tilnærmet orkestralt pusterom i andre halvdel av skiva. Dermed kan vi føye nok en dimensjon til et herlig uanstrengt album som allerede kombinerer det radiovennlige og velkjente med fascinerende upløyd mark, og som bør kunne sjarmere selv den mest innbitte kyniker. Ikke én dårlig låt å finne.

Sporliste

 1. Money Intro
 2. Rockin´ That Shit
 3. Walkin´ On The Moon - feat. Kanye West
 4. My Love - feat. Mariah Carey
 5. Put It Down
 6. Sweat It Out
 7. Take U Home 2 My Mama
 8. Love vs. Money
 9. Love vs. Money Part 2
 10. Fancy
 11. Right Side Of My Brain
 12. Mr. Yeah
 13. Kelly´s 12 Play
 14. Let Me See The Booty - feat. Lil Jon

Lyttespor

Produktfakta

Utgitt 2009 Format CD
Sjanger R&B Antall disker 1
Antall spor 14 Artist The-Dream
Label Def Jam Leverandør Universal Music
Bestillingsnummer 1793654

Anmeldelser