Luohti Vuolgà (CD)

John Mathis Utsi

179,00 17900
Bestillingsvare Sendes vanligvis innen 2-5 dager
Frakt fra 49,- Gratis frakt på alle ordrer over 1000,-
Beskrivelse

Med sitt debutalbum statuerer han et nivå på den tradisjonelle joikens vegne. Det er en musikalitet av de sjeldne, nærmest en overklasse i fremføring og formidling. Ikke bare mesterlig fremfører han joiken, men han krydrer den med musikalske ornamenter og fraseringer som det kreves en ballast av de sjeldne, sier produsent Johan Sara jr.

John Mathis Utsi er født og oppvokst med joik og kommer i fra en familie som er viden kjent for sin joikekunst. Denne type joiking som John Mathis behersker er en sjelden vare og representerer den gamle skolen/tradisjonell joik, samtidig som den taler til et nytt publikum. Med sin tydelig, runde og behagelig stemme leder han oss inn i en verden slik en tradisjonell joik skal fremføres.

Albumet inneholder personjoiker i fra Finnmarksvidda, Noen egne og nye komposisjoner, men i joiken Hoaŋkabealljit også en forklaring på hvorfor man velger livet som reingjeter, tross alle prøvelser.
-Det har vært viktig for meg å joike også unge, for å vise at personjoiker er en levende tradisjon, sier John Mathis Utsi. Den inneholder også en kjærlighetserklæring, som tok tid å få slik jeg ville ha den.

Produktfakta
Utgitt 2019 Format CD
Antall disker 1 Artist John Mathis Utsi
Bestillingsnummer STI15