Maria Magdalena (CD)

Sinikka Langeland

159,19 15919 Veil. pris 199,00
Klikk og hent i butikk Betal når du henter varen.
Laster inn
Bestillingsvare Forventes på lager innen 5-10 dager
Frakt fra 49,- Gratis frakt på alle ordrer over 1000,-
Beskrivelse
På sin nye utgivelse «Maria Magdalena», gir Sinikka Langeland oss en spennende musikalsk tolkning av fortellingene om en av de mest framtredende kvinnene i kristendommen, basert på tekster fra Johannes- og Maria-evangeliene.

I Johannesevangeliet framstilles Maria Magdalena som en modig kvinne som stod ved Jesu side i lidelse og død. Hennes møte med den opp¬standne Jesus i graven er ubeskrivelig vakkert beskre¬vet med en skjørhet og skjønnhet som skaper trøst og håp for den som sørger. I det gnostiske Mariaevan¬geliet møter vi også Maria som Jesu mest betrodde disippel som innehar skjult kunnskap, og som i tiden etter møtet i graven oppmuntrer disiplene som er redde.

Tradisjonelle Magdalena-balladetoner fra Solør, Telemark og Gudbrandsdalen danner det musikalske grunn¬laget for det vokale, sammen med andre folketoner og improvisasjoner. Historien omkranses av verker av Johann Sebastian Bach, noe som ytterligere forster¬ker følelser og stemninger i fortellingen. Bach/Vivaldis berømte G-dur-kon¬sert BWV 592, «Christ lag in Todesbanden» BWV 718 og «Allein Gott in der Höh sei Ehr» BWV 676 spilles på det berømte Wagnerorgelet i Nidarosdomen av domorganist Kåre Nordstoga. Bachs cellosuite i D-dur BWV 1012 (her spilt i G-dur) spilles på bratsj av Lars Anders Tomter. Langeland improviserer vokalt på to av Bach-verkene, og mellom tekstene som forteller om da Jesus viste seg for disiplene etter oppstandelsen, spiller hun på en 15-strengs kantele.

Utgivelsen følger opp «Marias Song» om Jomfru Maria (ECM 2009), og er en videreføring av Langelands mangeårig arbeid med å sette norske religiøse folketoner side om side med orgelkoraler av Bach, hvor samme salmetone ligger til grunn.

Sinikka Langeland er en av vår tids mest særpregede folkemusikere. Hun spiller det finske nasjonalinstrumentet kantele, men er også kjent for folkesang som rune-sang og kveding. I tillegg til å være en prisbelønt musiker er hun utnevnt som ambassadør for sin hjemkommune Grue.
Produktfakta
Utgitt 2021 Format CD
Sjanger Folkemusikk Antall disker 1
Artist Sinikka Langeland Bestillingsnummer LWC1228

Kunder som kjøpte dette produktet kjøpte også

Andre produkter med samme artist(er)/medvirkende