Mitt Hjerte (Dikt Av Jens Bjørneboe) (CD)

Finn Coren

179,00 17900
Sendes vanligvis innen 2-5 dager
Et musikalsk portrett av Jens Bjørneboe.

Tre år etter den kritikerroste Olav H. Hauge-hyllesten I Draumar Fær Du slipper Finn Coren nok en utgivelse i serien som tar for seg nordiske lyrikere. Denne gang har han tonesatt 19 dikt av den karismatiske forfatteren og rebellen Jens Bjørneboe (1920-1976), samt minnediktet "Sten mot ruten: dikt i natten" av Bjørneboes fetter, André Bjerke.

Musikalsk spenner albumet fra nakne akustiske sanger, via episke ballader med strykekvartett, til monumentale og rå rockelåter. Coren er opptatt av det sammensatte mennesket Jens Bjørneboe, og ønsker å romme ytterpunktene hos forfatteren - det såre, det vare, romantikeren, esoterikeren, refseren. Og gjennom det hele, et menneske og en kunstner som konsekvent tar parti for den svake og utstøtte, med varme og ekte medfølelse. Jens Bjørneboe var et modig og uredd menneske, en klar stemme i sin samtid. Finn Coren formidler alle disse kvalitetene, og gir samtidig diktene en ny dimensjon - som sangtekster.

Mitt Hjerte består av dikt fra Bjørneboes tre diktsamlinger utgitt på 50-tallet, fra to av skuespillene på 60-tallet, samt løse dikt publisert i antologien Aske, vind og jord (1968) og to etterlatte dikt publisert i Samlede dikt (1977). Albumet ble påbegynt allerede i 2003, men måtte legges på vent på grunn av sykdom. Mitt Hjerte er produsert av Finn Coren og Øystein Vesaas.

CD-utgaven av albumet kommer med en 32-siders booklet som blant annet inneholder flere fotografier av Bjørneboe og maleriet "Selvportett" fra 1944. Bookleten inneholder også malerier av Rigmor Voldnes og Finn Coren.

Sporliste

 1. Mitt hjerte
 2. Mea Maxima Culpa
 3. Et lite kjærlighetsdikt
 4. Gjensyn med en kjærlighet
 5. Besøk
 6. Ynglingen
 7. Spurven
 8. Du våkner
 9. Likskjorten
 10. Rosa-sangen
 11. Ischariot
 12. Vinter
 13. De fruktbare
 14. Natten
 15. Søstrene
 16. Modning
 17. Elegi for en hengt soper
 18. Vise om byen Hiroshima
 19. Kjærlighetssang
 20. Sten mot ruten: dikt i natten

Lyttespor

Produktfakta

Utgitt 2011 Format CD
Sjanger Rock Antall disker 1
Antall spor 20 Artist Finn Coren
Label Bard Records Leverandør Musikkoperatørene
Bestillingsnummer BACD5

Anmeldelser